Hlavní obsah

Vonnová nastoupila ve Svatém Antonu k tréninku na sjezd, za vítězkou zaostala o čtyři vteřiny

Svatý Anton

Lyžařka Lindsey Vonnová se po téměř měsíční zdravotní pauze vrátila do startovního pole Světového poháru. Američanka, kterou trápily střevní problémy, nastoupila ve Svatém Antonu k dnešnímu tréninku na sobotní sjezd. Na sjezdovce Karla Schranze zaostala za nejrychlejší Švýcarkou Larou Gutovou o téměř čtyři vteřiny.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Americká lyžařka Lindsey Vonnová.

Článek

Čtyřnásobná vítězka Světového poháru by měla v Rakousku startovat v obou víkendových rychlostních závodech. Po sjezdu je v neděli na programu superobří slalom. Podle trenéra americké ženské reprezentace Alexe Hödlmosera Vonnová k oběma závodům nastoupí, "pokud se nestane nic mimořádného".

Naposledy závodila 16. prosince

Osmadvacetiletá lyžařka naposledy závodila 16. prosince, kdy nedokončila obří slalom v Courchevelu. Poté odcestovala domů do USA, kde se soustředila na léčbu a věnovala se jen kondičnímu tréninku. Teprve nyní se vrací na sníh. Absolvovat chce i páteční sjezdařský trénink.

V seriálu SP vynechala Vonnová šest závodů a v průběžném pořadí se její ztráta na vedoucí Tinu Mazeovou ze Slovinska vyšplhala na 725 bodů. Do konce sezóny zbývá 19 závodů. "Na titul ve Světovém poháru nyní nemyslí. Chce se jen tento týden vrátit v co nejlepší formě," řekl Hödlmoser.

Trénink na sjezd SP lyžařek ve Svatém Antonu (Rakousko):
1. Gutová (Švýc.) 1:38,31
2. Fenningerová (Rak.) -1,02
3. Merighettiová (It.) a Fischbacherová (Rak.) obě -1,03
...38. Křížová (ČR) -4,87

Reklama

Související témata: