Hlavní obsah

Dívčí síla útočí! Snowboarding před MS sází na mladou krev

Praha

V průměru jim není ani dvacet let a už jsou těžištěm českého snowboardingu. Na trio mladých dívek bude spoléhat reprezentace při světovém šampionátu, který ve čtvrtek startuje v kanadském Stonehamu: v rampě a při slopestylu na 22letou Šárku Pančochovou, v krosové trati na 19letou Evu Samkovou a v paralelních disciplínách na 17letou Ester Ledeckou.

Foto: Iva Roháčkova

Snowboardistka Šárka Pančochová s medailí z minulého mistrovství světa. Přidá další?

Článek

„Vůbec nevím, čím to je, ale moc kluků v mém věku se výrazněji neprosazuje,“ přemítá Samková. „Na druhou stranu to mají těžší, konkurence je u nich daleko větší,“ uznává talentovaná jezdkyně, která se před dvěma lety blýskla na MS pátým místem.

Pančochová dokonce ve španělské La Molině brala ve slopestylu stříbro a aktuální formu ukázala o víkendu vítěznou kvalifikací a šestým místem při SP v Copper Mountain. Ledecká se letos v SP teprve otrkává, ale už dvakrát se umístila v první patnáctce.

Česká nominace
Muži: Šindelář, Jelínek, Glajch, Brůžek (paralelní disciplíny), Novotný, Bakeš, E. Novák (snowboardkros), Nečas, Mikyska, Kříž (Big Air, U-rampa, slopestyle), Horák (Big Air, slopestyle).
Ženy: Ledecká (paralelní disciplíny), Chourová, Samková, Koukalová (snowboardkros), Pančochová, Vojáčková (slopestyle, U-rampa), Zábranská, Cameron (slopestyle).
Program MS
17. 1. slopestyle kvalifikace
18. 1. slopestyle finále a Big Air kvalifikace
19. 1. Big Air finále a U-rampa kvalifikace
20. 1. U-rampa finále
24. 1. snowboardkros kvalifikace
25. 1. paralelní obří slalom
26. 1. snowboardkros finále
27. 1. paralelní slalom

Reklama

Související témata: