Hlavní obsah

Samková se nestresuje: Rameno mi už vypadlo pošesté, nedělám si z toho hlavu

Praha

Na koleno, v němž si před rokem zpřetrhala vazy, už si snowboardistka Eva Samková ani nevzpomene. Také proto, že ji spíš zaměstnává vyhozené rameno, které si nedávno přivodila. I tak chce na mistrovství světa ve Stonehamu ještě vylepšit páté místo ze snowboardkrosu na minulém šampionátu.

Foto: Zuzana Panská

Eva Samková

Článek

Jak velkou komplikací je problém s ramenem?

Měla jsem jet ve Francii tři závody, při prvním jsem si rameno vyhodila. Ještě jsem ho dojela, ale pak bolelo, tak jsme se dohodli, že nepojedu a budu ostatní jen natáčet. Teď mě vůbec nebolí, tak jen vymýšlíme nové tejpy, jak rameno zafixovat. Omezovat by mě nijak nemělo.

S rameny máte problémy dlouhodobě.

To pravé mi vypadlo pošesté, levé jednou. Mám to dáno geneticky, vazy jsou trochu volnější.

Aspoň nemusíte tolik myslet na operované koleno…

To je super, už si připadám jak před zraněním. Báli jsme se o něj, ale teď víc řešíme rameno. Škoda, že vypadlo, ale já si z toho nedělám hlavu, spíš trenéry to znepokojuje.

Na co si tedy v Kanadě troufáte?

Minule jsem vyhrála malé finále, teď bych chtěla do velkého, i když se to trochu komplikuje. Ale ještě tam budu mít dva dny tréninků. U nás je letos suverénní Dominique Maltaisová, vrací se Lindsey Jacobelisová po zranění… Vyhrát může tak pět šest holek.

Počítáte se mezi ně?

Snad jo. (úsměv) Dokázala jsem teď být druhá v kvalifikaci, ale záleží na mnoha věcech. Jsme malý tým, já vlastně také jezdím ještě pořád krátce. Maltaisová je velká, při jízdě ji všechno vychází, nedělá chyby. Já jich dělám pořád dost. Hlavně ať při závodě nesněží…

Z chumelenice máte obavy kvůli správnému namazání prkna?

Ano. Teď ale s sebou budeme mít dva servismany, snaží se učit i od běžkařů, jak správně mazat, ale ten čerstvý sníh by byl hodně nepříjemný. A před dvěma lety tam padalo strašně…

Reklama