Hlavní obsah

Organizátoři novoměstského MS v biatlonu poprvé ukázali medaile

Brno

Pořadatelé světového šampionátu v biatlonu, který se uskuteční od 7. do 17. února v Novém městě na Moravě, ve čtvrtek poprvé ukázali medaile, o něž se bude na Vysočině bojovat.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Medaile pro mistrovství světa v biatlonu, které uspořádá Nové Město na Moravě.

Článek

„Přivezl jsem je z německého Ruhpoldingu, kde mi je předali představitelé Mezinárodní biatlonové unie IBU. V Novém Městě jich rozdáme jedenáct sad. Doufám, že se aspoň z některých z nich budou radovat i čeští závodníci. Přidáme k nim krásné poháry," uvedl Jiří Hamza, předseda organizačního výboru mistrovství světa.

Těší ho, že už 86 000 vstupenek našlo svoje majitele. „Lístků je stále dost, avšak mizí v hojném počtu každým dnem. I díky obrovským úspěchům českých reprezentantů ve Světovém poháru v této sezóně. Kdo chce některý ze závodů vidět, měl by si rozhodně pospíšit. Je mnohem jednodušší koupit si vstupenku v předprodeji než přímo na místě," radí Hamza fanouškům.

Sněhu je dost

Téměř vyprodaná je už soutěž smíšených štafet, která bude na pořadu hned úvodní den šampionátu. „Na tento závod už zbývá jen 1500 lístků. Enormní zájem je i o víkendová klání," informoval.

Hamzu těší, že pořadatelé tentokrát nemusí řešit problémy s nedostatkem sněhu. „Díky tomu jsme ušetřili skoro deset miliónů korun na pojistném. Můžeme ušetřené peníze dát na potřebnější věci."

O novoměstské mistrovství světa je enormní mediální zájem. „Do uzávěrky se akreditovalo 120 píšících novinářů, 70 fotografů a 300 televizních pracovníků," spočítal šéf tiskového střediska Jiří Pošvář.

Díky mistrovství světa si na Vysočině mnou ruce majitelé hotelů a penziónů. „V širokém okolí Nového Města už zůstává v termínu šampionátu jen minimum neobsazených lůžek," sdělil Hamza.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články