Hlavní obsah

Maier: Jděte k šípku s Herminátorem

STUTTGART

Jen těžko se začíná sjezdař Hermann Maier srovnávat se svým mediálním obrazem. Podle rakouského lyžaře je obrázek nezničitelného Herminátora veřejností špatně vnímán, Maier si navíc stěžuje, že na něj jeho image vyvíjí nesmírný tlak.

Foto: ČTK

Rakušan Hermann "Herminátor" Maier se po sedmnáctiměsíční pauze vrací do bílého cirkusu.

Článek

"Už nechci být Herminátor, po téhle roli jsem nikdy netoužil," prohlásil v rozhovoru pro německý deník Stuttgarter Zeitung.

Jednatřicetiletý bývalý zedník, jenž se stal fenoménem lyžařských svahů, kritizuje novináře i vlastní management, že už léta stereotyp Herminátora rozšiřují. "Chci z toho pryč, ale zřejmě to ještě všichni nepochopili. Ani v mém okolí ne," stěžuje si.

Rodák z Flachau tvrdí, že ho změnila i nehoda na motocyklu v srpnu 2001, po níž mu hrozila amputace nohy.

Přezdívku Herminátor navíc spojuje jen se svým krkolomným pádem při sjezdu na olympijských hrách v Naganu, kdy přeletěl ochranné bariéry a dopadl mimo trať. Z třicetimetrového letu vzduchem tehdy vyvázl nezraněn a o tři dny později získal zlatou medaili v superobřím slalomu.

"Jsem Hermann, ne Herminátor. Při mém pádu v Naganu všichni mysleli jen na tento skok, ale nikdo neukázal vystrašeného nebo přemýšlivého Hermanna Maiera," dodal.

Reklama