Hlavní obsah

Snowboardista Tonteri má z MS druhý titul, Mikyska skončil devátý

Stoneham
Aktualizováno

Dvacetiletý Fin Roope Tonteri zatím vládne mistrovství světa v snowboardingu v kanadském Stonehamu. Po pátečním vítězství ve slopestylu vyhrál v sobotu také závod v disciplíně Big Air. Od rozhodčích dostal za tři skoky 188,50 bodu a porazil Švéda Niklase Mattssona (177,75) a Belgičana Seppeho Smitse (149,5).

Foto: Mathieu Belanger , Reuters

Dvacetiletý finský snowboardista Tonteri znovu vyhrál mistrovství světa.

Článek

Do finálové dvanáctky postoupili tři čeští reprezentanti a nejlepší z nich Martin Mikyska skončil devátý. Za ním se seřadili Jan Nečas a Dušan Kříž. Přihlášený byl i Petr Horák, který nakonec do závodu nenastoupil.

Tonteri v náročných větrných podmínkách potvrdil sílu finských jezdců, kteří vyhráli z dosavadních deseti šampionátů pátý titul v této divácky atraktivní disciplíně. Tonteri napodobil svého krajana Anttiho Auttiho, který na MS získal dvě zlaté medaile v roce 2005 za triumfy v Big Airu a na U-rampě. „Nevím, co říct, jen jsem se snažil ustát triky stejně jako ve slopestylu," řekl vítěz.

Šampionát dnes pokračuje závody v U-rampě bez českého zastoupení. V kvalifikaci skončila na prvním nepostupovém místě Šárka Pančochová (11.) a neuspěli ani Kateřina Vojáčková (23.), Nečas (37.) a Mikyska (43.).

Mistrovství světa ve snowboardingu v Stonehamu (Kanada), Big Air
1. Tonteri (Fin.) 188,50 b.
2. Mattsson (Švéd.) 177,75
3. Smits (Belg.) 149,50
...9. Mykiska 99,25
10. Nečas 72,25
11. Kříž (všichni ČR) 33,75

Reklama