Hlavní obsah

Žádná zlomenina, jen „vymknutá“ záda. Chci na mistrovství světa, říká sdruženář Vodseďálek

Liberec

Celou noc nespal, takže ho čtvrteční ranní vizita po sedmé hodině v liberecké nemocnici ani nevylekala. Naopak. „Doktor mi řekl, že možná už zítra půjdu domů,“ oddechl si Aleš Vodseďálek, český reprezentant v severské kombinaci. Po středečním skoku v Harrachově skončil na nosítkách a posléze ve vrtulníku a nemocnici s podezřením na zlomeninu obratle.

Foto: Profimedia.cz

Sdruženář Aleš Vodseďálek na archivním snímku z olympijských her ve Vancouveru.

Článek

„Mám tam jen nějaký hematom. Jako se vymkne kotník, tak já mám vymknutá záda. Ale bolí to pekelně," říká s ulehčením v hlase.

„Letěl jsem daleko, udělal jsem dobrej skok," popisuje bolestivou událost. „Jak jsem dopadl dál, trochu jsem šel nakřivo napravo, zatáhl jsem víc zádama a ruplo mi v nich. Zastavil jsem, ale už jsem ani nesundal vázání. Odnesli mě, převlíkli, udělalo se mi blbě, točila se mi hlava." Vrtulník ho odnesl do nemocnice a zpravodajské weby zaplavily titulky: zlomenina obratle, konec sezóny!

„Mám krunýř a dnes už mě v něm na dvě minuty i postavili. Hodně to bolí, ležím, dostávám injekce, protože prášky to tlumit nejde. Ještě mi kontrolují plotýnky, ale už se chystám domů," vykládá vůbec ne zlomeně.

Už se taky chystá na důkladnou rehabilitaci u známého ortopeda Vladislava Hospodára, který dával dohromady třeba koleno Nikoly Sudové. „Do dvou týdnů bych mohl začít cvičit a trénovat," plánuje si. „Pokud to takhle půjde, ani mistrovství světa nebude ohroženo," věří si 27letý český sdruženář, který se přes léto připravoval s Američany.

Reklama