Hlavní obsah

Slavný sjezd SP v Kitzbühelu vyhrál překvapivě Ital Paris

Kitzbühel

Italský lyžař Dominik Paris vyhrál překvapivě nejslavnější sjezd světa v Kitzbühelu. V závodě Světového poháru porazil o 13 setin úřadujícího mistra světa Erika Guaye z Kanady. Třetí místo v rakouském zimním středisku obsadil domácí Hannes Reichelt.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Dominik Paris v cíli nejslavnějšího sjezdu světa v Kitzbühelu.

Článek

"Je to nepředstavitelné, skoro tomu nemůžu uvěřit. Odstartoval jsem naplno, ale zpočátku jsem se moc dobře necítil. Na Steilhangu jsem už to ale měl pod kontrolou a dole jsem nevěřil, že jsem v čele," řekl v cíli Paris.

Třiadvacetiletý lyžař se ve Světovém poháru radoval z triumfu teprve podruhé v kariéře, premiéru oslavil na konci prosince ve sjezdu v Bormiu. Dnes navázal na dosud jediné italské vítězství na Hahnenkammu, o které se v roce 1998 postaral Kristian Ghedina.

Svindal až desátý

Generálka před únorovým mistrovstvím světa se nevydařila vedoucímu muži průběžného pořadí sjezdu SP Akselu Lundovi Svindalovi, jenž musel čekat déle na startu, protože před ním jedoucí Johan Clarey trať nezvládl a upadl.

"Radši bych čekal v Lake Louise. Při takhle modré obloze člověk ví, že to není kvůli počasí, ale že někdo upadl," řekl Nor, jeho výkon to prý ale neovlivnilo. "Nebyl jsem dost rychlý a ani traverz jsem nechytil nejlépe," konstatoval. Po pátečním triumfu v superobřím slalomu se tentokrát musel spokojit s desátým místem.

Čeští lyžaři na startu nebyli.

Reklama

Související témata: