Hlavní obsah

Zraněnému Krýzlovi unikl o čtyři setiny postup ve slalomu v Kitzbühelu

Kitzbühel
Aktualizováno

O pouhé čtyři setiny sekundy unikl Kryštofu Krýzlovi postup do druhého kola slalomu Světového poháru v Kitzbühelu, do něhož přitom nastoupil s poraněným kotníkem. Český lyžař obsadil první nepostupové 31. místo, Filip Trejbal byl sedmatřicátý. První kolo zvládl nejlépe Ital Stefano Gross.

Foto: ZOOM Agence

Kryštof Krýzl.

Článek

Krýzl si poranil kotník při sobotním tréninku, když "chytil špicara". Rentgen v nemocnici neprokázal žádné poškození, navzdory bolesti se proto rozhodl v neděli startovat. "Noha bolela jako prase, vypotřeboval celou tubu chladícího gelu," uvedl pro svazový web jeho otec a manažer Aleš Krýzl. Po návratu domů český slalomář podstoupí zkraje týdne vyšetření na magnetické rezonanci.

Po prvním kole je za Grossem druhý se ztrátou sedmi setin jeho krajan Giuliano Razzoli a třetí domácí favorit, lídr slalomového pořadí i celého Světového poháru Rakušan Marcel Hirscher. Ten na první příčku ztrácí 18 setin sekundy.

Druhé kolo začne ve 13:30. Za prvenstvím v tradiční kombinaci na Hahnenkammu míří suverénně Chorvat Ivica Kostelič, třicátý muž sobotního sjezdu je v polovině slalomu jedenáctý.

Reklama

Související témata: