Hlavní obsah

Běžec na lyžích Kožíšek vyhrál exhibiční sprint ve Vítkovicích

Dušan Kožíšek vyhrál exhibiční sprinterský závod v běhu na lyžích, který se jel v sobotu večer pod umělým osvětlením v industriálním prostředí vysokých pecí v Dolních Vítkovicích. Druhý projel cílem Martin Koukal, který se v této sezoně specializuje na dálkové běhy. Nejlepší ženou byla Klára Moravcová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sprinter Dušan Kožíšek v Ostravě

Článek

Lyžaře v Ostravě čekal 800 metrů dlouhý okruh s dvěma přemostěními a nerovnostmi. Kožíšek, který byl společně s Alešem Razýmem pátý při nedávném týmovém sprintu Světového poháru v Liberci, si zpestření sezony pochvaloval.

"Závod byl těžký, ale krásný. Bylo to zase něco jiného. Mosty byly trochu nepříjemné, ale jinak to bylo v pohodě. Kdybych to mohl srovnat s jinými městskými závody, řekl bych, že to byl jeden z těch lepších," chválil.

RWE City Cross Sprint nevyšel dalšímu z favoritů Razýmovi, kterému se nepovedl start a vypadl v semifinále. Koukal si naopak start pochvaloval. "Nejel jsem sprint pěkných pár let, takže musím říct, že jsem spokojený," uvedl v tiskové zprávě. "Ale trať byla ideální a vyšlo i počasí," řekl Koukal.

Divácky atraktivní byl závod osobností, který vyhrál vodní slalomář Jan Mašek. Divákům se v této kategorii ukázala také jako jediná žena bikerka Tereza Huříková, která mezi muži vypadla v semifinále. "Lyže mi jely tak rychle, že jsem z toho měla až strach," smála se.

Reklama