Hlavní obsah

Sudová byla v Deer Valley sedmá. V SP celkově figuruje na čtvrté příčce

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila v paralelní jízdě v boulích v Deer Valley sedmá a ve Světovém poháru se vrátila na čtvrté místo, které jí patřilo před čtvrtečním individuálním závodem. V něm byla jedenáctá.

Foto: Jim Urquhart , Reuters

Sudová (v pozadí) na vítězku Kearneyovou (vpravo) v závodu paralelní jízdy v boulích nestačila.

Článek

Sudová postoupila v sobotu z osmého místa v kvalifikaci a v osmifinálové jízdě vyřadila Japonsku Junko Hošinovou. Ve čtvrtfinále ji zastavila americká hvězda Hannah Kearneyová, která nakonec celý závod vyhrála a navázala na čtvrteční triumf.

Olympijská vítězka a bývalá mistryně světa přitom nad sobotním startem váhala, protože se teprve před měsícem vrátila k závodům po podzimním zranění v přípravě. „Nejela jsem duely od března, jsou náročnější, může se tam stát cokoli. Byla jsem proto celkem nervózní," uvedla šestadvacetiletá Američanka. Výsledkem ale nakonec bylo 33. vítězství v závodě Světového poháru. Ve finále porazila Kanaďanku Justine Dufourovou-Lapointeovou a snížila její náskok v čele seriálu na 47 bodů.

Dvojnásobná medailistka z MS Sudová ztrácí v polovině sezóny 109 bodů na třetí Američanku Heather McPhieovou, která vypadla také ve čtvrtfinále.

Závod mužů vyhrál Kanaďan Ale Bilodeau a připsal si dvanácté vítězství v kariéře. Celkově je olympijský vítěz a mistr světa druhý za krajanem Mikaëlem Kingsburym.

SP v akrobatickém lyžování, Deer Valley - paralelní jízda v boulích
Muži
1. Bilodeau (Kan.)
2. Deneen
3. Wilson (oba USA).
Průběžné pořadí SP (po 6 z 12 závodů)
1. Kingsbury (Kan.) 505 b.
2. Bilodeau 435
3. Deneen 341
Ženy
1. Kearneyová (USA)
2. Dufourová-Lapointeová (Kan.)
3. Galyševová (Kaz.)
...7. Sudová
v kvalifikaci 32. Vaculíková
33. Hnyková (všechny ČR).
Průběžné pořadí SP (po 6 z 12 závodů)
1. Dufourová-Lapointeová 392
2. Kearneyová 345
3. McPhieová (USA) 325
4. Sudová 216
...36. Vaculíková 13
50. Hnyková 1

Reklama