Hlavní obsah

Biatlonové MS v Novém Městě začalo světelnou show

Nové Město na Moravě

Slavnostním ceremoniálem plným světelné show odstartovalo dnes večer v Novém Městě na Moravě první mistrovství světa v biatlonu v Česku. Ve Vysočina Areně, kde se ve čtvrtek poběží na úvod smíšené štafety, zahájil jedenáctidenní šampionát Anders Besseberg, prezident Mezinárodní biatlonové unie (IBU).

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V Novém Městě na Moravě odstartovalo při večerním slavnostním ceremoniálu první mistrovství světa v biatlonu v Česku.

Článek
Fotogalerie

"Přeji vám nezapomenutelné zážitky, napínavá klání a prohlašuji šampionát v Novém Městě na Moravě za zahájený," pronesl tradiční formulku.

Večer uvedla českou hymnou pomyslná sněhová královna Vysočiny v podání herečky Ivany Vaňkové, kterou přivezlo na stadion koňské čtyřspřeží. K jejímu trůnu se během defilé přišla poklonit každá z 43 zúčastněných výprav. Výstřelem z malorážky na laserový terč se vždy spustila typická píseň dané země, kterou ale skladatel Karel Cón překomponoval pro tradiční horáckou muziku s cimbálem.

Český tým šel na závěr a sklidil hlasitý aplaus diváků, kterých v mrazivém večeru dorazilo na tribuny přes šest tisíc. Po výstřelu biatlonisty Ondřeje Moravce se reprezentaci do kroku rozezněla melodie "Já s písničkou jdu jako ptáček" z filmové pohádky Obušku z pytle ven a následoval úryvek z "Kdyby byla Morava".

Hodinu a čtvrt dlouhé představení, jehož autorem byl režisér Městského divadla v Brně Stanislav Moša, doprovázela pestrobarevná hra světel a laserů.

Reklama

Související témata: