Hlavní obsah

FIS nedovolila Berndtovi na MS startovat v superkombinaci

Schladming

Dvě nepříznivé zprávy dnes potkaly na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve Schladmingu českého reprezentanta Ondřeje Berndta. Po diskvalifikaci v dopoledním superobřím slalomu kvůli příliš širokým lyžím nedostal večer ani povolení ke startu v pondělní superkombinaci. Podle vedení FIS nemá odpovídající sjezdové FIS body.

Článek

Česká republika měla vzhledem k absenci Kryštofa Krýzla v nominaci na superkombinaci jedno volné místo a Berndt doufal, že bude moci jet, přestože v poslední FIS listině ještě neměl sjezdové body pod požadovanou hranici 120. "Ale před pár dny jsem zajel v Jasné dva sjezdy pod 100 bodů, což by mělo stačit," uvedl na svazovém webu.

Předseda úseku Aleš Krýzl ale na jednání federace neuspěl, přestože v případě žen prý FIS tento postup dříve uznala. "Je to podivné rozhodnutí. U žen i mužů to posuzuje někdo jiný. Každý se rozhodl jinak," zlobil se nad rozhodnutím FIS šéftrenér českého mužského týmu Tomáš Bank.

Berndt se tak soustředí na točivé disciplíny, které jsou na programu v závěru příštího týdne. "V obřím slalomu a slalomu mě čeká kvalifikace, tak snad se mi podaří dostat do hlavních závodů. Chtěl bych dosáhnout alespoň v jedné disciplíně výsledek v první třicítce, to je moje přání a cíl," uvedl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články