Hlavní obsah

Přijďte s časovým předstihem, doporučují pořadatelé biatlonového MS divákům

Nové Město na Moravě

Vysočina aréna je ve všem směrech přichystána na biatlonový svátek, vždyť první závod MS startuje doslova za pár hodin. Pět mohutných tribunami pro celkem osmnáct tisíc diváků působí velkolepě a budou při smíšené štafetě plné. Pořadatelé z Nového Města na Moravě radí ale všem divákům a zároveň je prosí: přijďte na každý závod s časovým předstihem.

Foto: Petr Horník, Právo

Trénink biatlonistů před závodem štafet. Na snímku Ondřej Moravec.

Článek

Kdo dorazí na poslední chvíli, hrozí mu, že při očekávaných frontách u pokladen a turniketů nemusí stihnout start závodu. Nabízíme i další důležité rady, pokud bude chtít první MS na českém území vidět na vlastní oči.

Jaké jsou vstupenky?
Buď na tribuny, z nichž uvidíte prostor startu a cíle i střelnici (můžete si vzít i vlastní dalekohled), nebo přímo k trati, kde jsou určené divácké koridory.
Kolik lístek stojí?
K trati 125 korun nebo 150, pokud se ten den jede víc závodů. Na tribuny je cena 300 až 400 korun. Pouze lístky na obě neděle, kdy se očekává největší nápor diváků a koná se vždy po dvou závodech, stojí 625 Kč. V prodeji jsou stále ještě i vstupenky platné na cel šampionát, na tribunu ho koupíte za 2625 Kč a k tratím 900.
Kdy je otevřeno?
Pokladny i turnikety areálu se každý soutěžní den otevřou čtyři hodiny před startem závodu, děti do 130 cm mají vstup zdarma. Když si vstupenky obstaráte přes internet, nemusíte čekat. Podrobnosti na biathlonnmnm.cz.
Jak přijet a kde parkovat?
Přímo do Vysočina Areny bez zvláštního povolení autem dojet nelze, ale ze všech oficiálních parkovišť lze k dopravě na závod bezplatně využít veřejný shuttle bus, z jehož konečné trvá chůze do areálu dvacet minut. Kyvadlová doprava zdarma bude svážet diváky už z 10 km vzdáleného Žďáru nad Sázavou a jet s ní mohou také ti, kteří dorazí do dějiště vlakem. Zastávku má hned u novoměstského nádraží.

Reklama

Související témata: