Hlavní obsah

Šlesingr vydržel trénink bez kašle a chce v sobotu závodit

Nové Město na Moravě

Dva dny proležel a pral se s příznaky nemoci. Proto Michal Šlesingr chyběl i v sestavě bronzové smíšené štafety na úvod biatlonového MS v Novém Městě na Moravě. Páteční téměř dvouhodinový trénink zvládl v plném zatížení bez vážnějších obtíží a v sobotu po poledni by měl stát na startu závodu na 10 km.

Foto: Petr Horník, Právo

Český biatlonista Michal Šlesingr

Článek

„Optimálně se pořád ještě necítím, ale za poslední dva dny se můj stav zlepšil natolik výrazně, abych si už troufnul startovat," tvrdí český biatlonista. Vedle zvýšené teploty cítil v minulých dnech i svalovou únavu a bolest. „Těžko říct, jak jsem k tomu přišel, lítá tady hodně různých viróz," připouští.

Když včera odpoledne obul lyže, nevěděl pořádně, co s ním trénink udělá. „Ještě ráno jsem byl docela zahleněný. Nemám v úplně dobrém stavu průdušky, a když začnu dýchat zhluboka, tak hned kašlu. Naštěstí to bylo dobrý, postupně to ze sebe dostávám a moje zdraví se lepší každou hodinou," vyprávěl Šlesingr. „Pokud mi po tréninku nevyskočí teplota, nebo se nějak rapidně nezhorší můj stav, tak si myslím, že to bude dobrý," snažil se o optimistický pohled.

Bronzovou štafetu sledoval u televize

Boj krajanů o štafetový bronz sledoval ještě z postele v penziónu Vrchovina, kde reprezentanti během MS bydlí. „U televize má člověk informací mnohem víc než závodník na trati, z toho důvodu se taky možná víc strachuje, ale přes veškerý stres to dopadlo skvěle," líčil Šlesingr, jenž se s odloženou premiérou na letošním šampionátu nesmiřoval vůbec lehce.

„Zdravotní stav byl takový, že v žádném případě můj start neumožňoval. Smířit se s tím, že u toho nebudu, ale bylo docela obtížné, protože právě tu smíšenou štafetu jsem viděl velkou naději a věřil, že můžeme bojovat o medaile," přiznal smutně.

Po prodělaných zdravotních problémech od sebe o víkendu neočekává zázraky, ale těší se, že může konečně závodit. „Nemůžu počítat se závratnou formou, ale ostudu bych udělat nemusel," odhadoval. „Loni pro mě osobně byla ta podpora domácích fanoušků v Novém Městě taková pecka, že mě naprosto zválcovala výkon," vybavil si s vírou, že je o tu zkušenost bohatší.

"V mixu celý tým zvládl ten tlak dobře. Jen doufám, že se k nim připojím a nepřeskočím na druhou stranu barikády," vyprávěl Šlesingr, jenž si chystá vzít špunty do uší, abych rachot na střelnici eliminoval.

Reklama