Hlavní obsah

Ledecká si jedenáctým místem vylepšila maximum v SP

Rogla

Jedenácté místo vybojovala Ester Ledecká v paralelním obřím slalomu ve slovinské Rogle a vylepšila své maximum ve Světovém poháru, v němž prožívá premiérovou sezónu. V kvalifikaci zajela sedmnáctiletá česká závodnice dokonce pátý čas, poté vypadla hned v úvodu vyřazovací části s Rakušankou Sabine Schöffmannovou.

Foto: Sport.cz

Ester Ledecká

Článek

"Užívala jsem si každou jízdu. Naprosto mi vyhovovala trať, byl to skvělý závod," pochvalovala si Ledecká po svém čtvrtém startu v SP. Dosud nejlepšího výsledku dosáhla hned při své premiéře 13. místem. V průběžném hodnocení disciplíny se posunula na 12. příčku, v celkovém pořadí seriálu je sedmnáctá.

"Znovu se potvrdilo, jak moc vyrovnaná je současná špička v této disciplíně. Šestnáctá z kvalifikace vyřadila její vítězku, také třetí nakonec nepostupovala. Pro mě je to povzbuzení do dalších závodů. Už třeba na ten nejbližší v Soči, který bude generálkou na olympiádu," uvedla Ledecká na webu agentury Sport Invest.

Právě kvůli další zastávce SP v ruském středisku nepojede na mistrovství světa juniorů ve sjezdovém lyžování, kam byla nominována. "Ze všech stran jsme to s trenérem probírali. Protože se snažím, abych mohla závodit za rok v Soči na olympiádě, rozhodla jsem se, že dám tentokrát přednost snowboardu a lyžařům jsem se omluvila," uvedla závodnice, která stále hodlá kombinovat snowboarding se sjezdovým lyžováním.

Závody v Rogle vyhráli Ruska Jekatěrina Tudegeševová a Ital Roland Fischnaller.

SP ve snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Fischnaller (It.)
2. Košir (Slovin.)
3. Dufour (Fr.)
41. Šindelář (ČR)
Průběžné pořadí SP:
1. Fischnaller 3100
2. Prommegger (Rak.) 2560
3. Košir 2510
50. Šindelář 51
70. Jelínek (ČR) 13.
Ženy:
1. Tudegeševová (Rus.)
2. Sauerbreijová (Niz.)
3. Rieglerová (Rak.)
11. Ledecká (ČR)
Průběžné pořadí SP:
1. Tudegeševová 1930
2. Kummerová (Švýc.) 1870
3. Dujmovitsová (Rak.) 1800
17. Ledecká 640

Reklama

Související témata: