Hlavní obsah

Veliké střelecké trápení o víkendu pohřbilo naděje českých mužů

Martin KézrSport.czPrávo

Zklamání. Jediné slovo přesně vystihuje víkendové účinkování českých mužů na biatlonovém MS. Umístění v první dvacítce pro ně zůstalo nedostupné.

Foto: Petr Horník, Právo

Sprint mužů, na snímku Čech Ondřej Moravec.

Článek

Vše si pokazili na střelnici. Běžecky momentálně nejlepší Ondřej Moravec, který si tak báječně počínal při čtvrteční smíšené štafetě, při sobotním závodě na 10 km třikrát minul hned při úvodní položce vleže.

„Vůbec nevím, co jsem vymýšlel. Rány jsem zbytečně předržel," litoval český biatlonista, že tak brzy pohřbil šanci na solidní umístění. „S trojkou po ležáku se jede hodně špatně. Už v polovině trati mi hlásili ztrátu minutu a půl, a to je strašně moc," lamentoval Moravec.

V nedělní stíhačce se zlepšil pouze o čtyři příčky. „Žádný zázrak. Mít ale střelbu za tři, s tím se těžko někam posunete," líčil zklamaně. Od druhé položky musel pokaždé na jedno trestné kolo.

Moravce potrápila i zbraň

„Možná jsem měl celý víkend až moc v hlavě, a v biatlonu je ta hlava víc než padesát procent úspěchu," mínil Moravec, kterého včera navíc potrápila i zbraň. „Přestože jsem úvodní ležku zvládl čistě, byl tam problém s nábojem. Musel jsem ho vyndat z komory a vlastně znovu dobíjet i zaujímat polohu. Nechal jsem tam kvůli tomu možná deset vteřin," litoval.

Další český zástupce Jaroslav Soukup, který se cítil hodně povzbuzen ziskem bronzu ze smíšené štafety, poslal na desetikilometrové trati mimo terč poslední dvě rány. „Mrzí to, celou stojku jsem se ale necítil stabilně. Už mě děsně bolely ruce i nohy," tvrdil biatlonista, jenž pak ve stíhačce udělal dokonce šest chyb a výsledkově si o patnáct míst pohoršil.

Hodně zdrcený byl už po sobotním závodě Michal Šlesingr, bojující s nemocí. „Není vůbec lehké smířit se s tím, že to se mnou právě při mistrovství světa doma takhle vypadá. S dechem to ještě šlo, ale někde v polovině trati jsem rupnul. Ozvala se záda, síly odcházely hrozně rychle a poslední kolo jsem už děsně trpěl," říkal. Do stíhačky ani nenastoupil.

Reklama