Hlavní obsah

VIDEO: Vonnová je po úspěšné operaci kolena. Jejímu startu na OH by nemělo nic bránit

Na špičkové klinice v americkém Vailu se pět dnů po děsivém pádu při sjezdu na MS ve Schladmingu podrobila lyžařka Lindsey Vonnová operaci přetržených kolenních vazů. Podle lékaře reprezentace Williama Steretta se zákrok povedl a hvězda bude do OH v Soči připravena.

Zranění sjezdařky Vonnové

 
Článek

"Moderní operační techniky v kombinaci s intenzívní rehabilitací pomohou Lindsey k plnému uzdravení. Udělá vše, co bude v její moci, aby se vrátila tak rychle, jak jen to bude možné," řekl Sterett.

Osmadvacetiletá Vonnová si přetrhla zkřížený i postranní vaz při superobřím slalomu, který šampionát ve Schladmingu zahájil. Neustála skok a při pádu si v pravé noze zlomila i hlavici holenní kosti.

Vonnová je nejúspěšnější sjezdařkou posledních let. Z posledních pěti ročníků Světového poháru vyhrála čtyřikrát celkové hodnocení a má také malé křišťálové glóby za rychlostní disciplíny. V SP vybojovala už 59 vítězství, od vyrovnání rekordu ji dělí tři.

Rehabilitace bude dvojnásobné mistryni světa trvat nejméně osm měsíců. Olympijské hry v Soči začnou za rok, Vonnová chce v Rusku obhajovat zlato ve sjezdu a bronz ze super-G.

Reklama

Související témata: