Hlavní obsah

Vonnová se chce vrátit na lyže už v listopadu v Lake Louise

Schladming

Po vážném zranění kolena se chce nejlepší sjezdařka posledních let Lindsey Vonnová vrátit k závodům v listopadu v kanadském Lake Louise. Podle šéfa americké reprezentace Patricka Rimla je reálné, že stihne začátek Světového poháru a hlavním cílem zůstává účast na olympiádě v Soči, kde by chtěla obhajovat zlato ve sjezdu.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Lindsey Vonnová.

Článek
Fotogalerie

Zranění sjezdařky Vonnové.

Vonnová se zranila minulý týden při těžkém pádu během super-G na mistrovství světa ve Schladmingu. Ve Vailu se podrobila operaci přetrženého křížového i postranního vazu, optimismus jí navíc dodala informace, že hlavice holenní kosti oproti první diagnóze zlomená nebyla.

"Bude to chtít dlouhé sukně"

"Koleno nevypadá moc dobře. V létě to bude chtít dlouhé sukně," napsala na facebooku a připojila fotografii operované nohy. Osmadvacetiletá Američanka vyhrála čtyři z posledních pěti Světových pohárů a sbírala křišťálové glóby v rychlostních disciplínách jako na běžícím páse. V této sezóně ale i kvůli podzimním střevním potížím nebyla schopna konkurovat Slovince Tině Mazeové.

I bez Vonnové reprezentace USA dominovala MS ve Schladmingu. Díky Tedu Ligetymu a jeho třem zlatým i mistryni světa ve slalomu Mikaele Shiffrinové vyhrála vůbec poprvé hodnocení zemí. ulia Mancusová navíc přidala bronz.

Reklama

Související témata: