Hlavní obsah

VIDEO: Biatlonistka Soukalová dodržela slib. I přes trému všem zazpívala

Nové Město na Moravě

Byla to dojemná tečka. Gabriela Soukalová slíbila, že pokud na domácím mistrovství světa v Novém Městě na Moravě získá medaili, tak divákům jako poděkování za jejich podporu nakonec zazpívá. A přesně to se v neděli také stalo.

Biatlonistka Gabriela Soukalová zpívá

 
Článek

Půvabné bronzové medailistce ze smíšené štafety aplaudovalo přes dvacet tisíc diváků ve Vysočina aréně. „Maličko tréma, ale bavilo mě to," hodnotila svoje vystoupení Soukalová.

Původně přemýšlela o písni Anety Langerové. „Nakonec mi ale přišlo příhodnější zazpívat anglicky," objasnila volbu hitu Don't Speak od skupiny No Doubt. „Nacvičovala jsem to docela dlouho na pokoji," usmála se Soukalová, kterou zpěv hodně baví a jejíž amatérská nahrávka romantické balady Simona a Garfunkela se stala hitem internetu.

Trenér žen Jindřich Šikola nakonec i přijal sázku, že když cinkne medaile z hromadného startu, přidá se ke zpěvu. Nic takového ale nehrozilo, protože Soukalová byla až osmnáctá.

„Běžecky mi to chutnalo, střeleckou formu jsem ale nepotkala," litovala. „Nejela jsem já, ani lyže mi nepřidaly. Asi jsem sáhla po špatných," dodala Veronika Vítková, v cíli devatenáctá.

Reklama