Hlavní obsah

Janda si liboval nad nájezdem harrachovského můstku

HARRACHOV

Další závod Světového poháru ve skocích na lyžích se uskuteční v Harrachově sice až o víkendu, ale současná česká reprezentační jednička Jakub Janda si už místní můstek vyzkoušel. Při neoficiálním tréninku vyzkoušel třetí muž průběžného pořadí skokanského seriálu harrachovský můstek pětkrát, a pochvaloval si především upravenou nájezdovou stopu.

Článek

Na můstku HS 142 pod Čertovou horou dnes skákal Janda, celý český tým a příležitost k neoficiálnímu tréninku měli také Američané Alan Alborn, Clint Jones a Petr Čadajev z Běloruska. Šestadvacetiletý Janda nad ostatními vyčníval a v ideálním počasí, kdy slabý vítr foukal převážně proti závodníkům, podle orientačního měření nejdále přistál na hranici 135 metrů.

Slovinský trenér české reprezentace Vasja Bajc byl s Jandovými výkony spokojen, i sám skokan si trénink pochvaloval. "Je to v pohodě. Můstek je tak dobrý, až mě to překvapilo," citovala Jandu, třetího při SP v Kuusamu a druhého v Trondheimu, mluvčí závodu Lenka Vrátná.

Janda ocenil upravený nájezd. "Nikdy a nikde jsem neviděl takhle perfektní nájezdovou stopu," ocenil skokan harrachovské pořadatele.

Skokani nicméně organizátory po tréninku upozornili na problémy na dopadu. "Bylo to trošku hrbolaté, takže to upravíme. Jinak je vše připraveno," řekla Vrátná.

Do Harrachova by dnes měla dorazit norská výprava, většina týmů v čele s vedoucím mužem Světového poháru Finem Jannem Ahonenem přijede ve čtvrtek. V pátek je na pořadu oficiální trénink a kvalifikace na sobotní závod.

Reklama

Související témata: