Hlavní obsah

Sdruženář Churavý je po skoku 15., Dvořákovi vstup do MS nevyšel

Val di Fiemme

Vstup do MS v klasickém lyžování vyšel z českých sdruženářů nejlépe zkušenému Pavlu Churavému, který obsadil ve skocích na středním můstku 15. místo. Do odpoledního běhu na 10 km vyrazí se ztrátou jedné minuty a 33 sekundy na vedoucího Nora Haavarda Klemetsena.

Foto: Martin Sidorják

Český sdruženář Pavel Churavý.

Článek

"Spokojený nejsem, chtěl jsem vyhrát," vtipkoval Churavý na webu českého lyžařského svazu. "Skáču tady pořád stejně. Abych se udržel v patnáctce, budou ve mně muset bouchnout saze, bude muset hodně makat," prohlásil před během.

Z kvarteta českých reprezentantů dopadl nejhůře Miroslav Dvořák, který měl být přitom největší nadějí. Bronzový medailista ze Světového poháru v Almaty a devátý muž průběžného pořadí seriálu skončil na 43. pozici, na startu běžecké části bude mít manko 2:43.

Měl trochu i smůlu na podmínky. "Z dané situace jsem asi vytěžil maximum. Neskáču tady dobře, musel bych se o dvě třídy zlepšit. Anebo by museli pro mě přestavět můstky," řekl Dvořák. Chce ale bojovat. "Šetřit se nebudu. Musím věřit, že na velkém můstku se mi to povede líp," uvedl.

Petru Kutalovi patří po skoku 35. místo, Tomáše Slavík se umístil dvě příčky za ním.

Klemetsen vyhrál skokanskou část o 3,9 bodu před Rakušanem Mariem Stecherem, jenž předvedl nejdelší skok 106 metrů. Za ním skončil jeho krajan Christoph Bieler, který vyhrál generálku v Almaty. Vedoucí muž Světového poháru Němec Eric Frenzel bude útočit ze šestého místa, potřebuje smazat manko 41 sekund na Klemetsena.

Běžecký závod na 10 km odstartuje v 15 hodin.

Reklama