Hlavní obsah

České sdruženáře trápí nemoce, malý můstek, běžky i dezorganizace

Val di Fiemme

Čeští sdruženáři si první týmový závod šampionátu na středním můstku a následné štafetě na 4x5 km vytrpěli a skončili desátí. Triiumf slaví Francouzi zásluhou finiše Lamy-Chappuise. Malý můstek v Predazzu, k tomu zmatky organizátorů a ještě boj s nemocemi. To bylo příliš soupeřů najednou… „Další závod máme ve čtvrtek. Musíme doufat, že se stav kluků zlepší,“ říká reprezentační kouč Luděk Šablatura.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Český sdruženář Pavel Churavý na MS ve Val di Fiemme.

Článek

Co přesně vás trápí?

Petr Kutal šel ráno k doktoru Koldovskému, dostal antibiotika a odcestoval domů. Emír Dvořák pravděpodobně něco přechodil v Almaty, kde se vybičoval ke třetímu místu ve světovém poháru. Léčil se bioparoxem, krk má dobrý, ale v těle asi něco zůstalo. Jak by takového běžce mohli takhle dostat jako dneska? Dáme mu kalciovku a multivitaminy a budeme doufat, že se z toho sebere.

Skokanská část byla pořádnou loterií, že?

Podle mě šlo o neregulérní závod. Podal jsem protest, ale bohužel jsem neuspěl. Dvořáka pustili mimo koridor do větru zezadu, jenže on už se dva tři metry pohnul z lavičky. Pak skočil Slavík 96,5 metru a oni anulovali výsledky, aniž by nejprve změnili nájezd. A ještě před začátkem najednou vyhlásili start závodu za tři minuty a všichni seděli ještě dole pod můstkem. Při tom všem ale musím uznat, že to z naší strany nebyly povedené skoky. Byli jsme na úplném chvostu, s tím už se něco těžko dělá.

Přesto jste nasadili Dvořáka na první úsek, aby se aspoň pokusil.

Jenže on ještě nabral...

Výš než na desáté místo to tedy nešlo?

Ale osmé by bylo ještě dobré. Když se nepodařila stíhačka Dvořákovi, pokusil se o ni Portyk. Docvakl je, jenže mu pak došlo. Vždyť to je šestnáctiletý kluk.

Co dál?

Churavý je v pořádku, vypadá dobře. Slavík se lepší. Dvořák chce bojovat. Počká tady, zaléčíme ho a uvidíme. Taky nám na tomhle typu čerstvého sněhu nejezdí lyže, hledáme řešení. Dvořák se domlouvá s Kožíškem, že by mu půjčil, ale používá o pár centimetrů delší a mají jiné boty...

Reklama