Hlavní obsah

Všichni čeští skokani jsou na MS v závodu na velkém můstku

Val di Fiemme

Kompletní čtveřice českých skokanů na lyžích se představí ve čtvrtečním závodu na velkém můstku na mistrovství světa ve Val di Fiemme. Jakub Janda, Lukáš Hlava i Roman Koudelka uspěli ve středeční kvalifikaci a doplnili Jana Maturu, který měl účast jistou díky postavení ve Světovém poháru.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Český skokan na lyžích Jan Matura v závodě mistrovství světa ve Val di Fiemme na středním můstku.

Článek

Nejlepší skok ze svěřenců trenéra Davida Jiroutka předvedl ze skokanů bojujících o postup do závodu v kvalifikaci Hlava, který doletěl na 117 metrů a byl patnáctý. O dva metry méně skočil Koudelka a Jandovi stačilo na postup bohatě 114 metrů. Kvalifikaci vyhrál díky skoku dlouhému 125 metrů Wolfgang Loitzl z Rakouska.

"Nejsou to ještě stoprocentní skoky, ale bylo důležité se kvalifikovat," řekl Janda na svazovém webu. "V závodě bude záležet na větru. Mezi klidem a 'zaďákem' to může udělat třeba deset patnáct metrů. Netroufnu si říct, kam bych chtěl dosáhnout. Když udělám dva dobré skoky, něco z toho vzejde," uvedl Hlava.

Ve skupině předem kvalifikovaných skokanů přistál Matura, osmý muž průběžného pořadí SP a dvanáctý ze středního můstku na šampionátu, ve vzdálenosti 123,5 metru. "Kvalifikační skok byl vydařený, držel jsem se s nejlepšími. Víc si věřím na větším můstku, pořád můžu lépe využít letecké fáze. Cílem je dostat se do desítky, pak se uvidí," prohlásil vítěz dvou lednových závodů SP v Sapporu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články