Hlavní obsah

Neumannová zkusí skiatlon

PRAHA

Bruslením i klasickou technikou dojela Kateřina Neumannová v téhle sezóně až na stupně vítězů. V sobotu ji ale ve Val di Fiemme v pokračování Světového poháru čeká skiatlon, kombinace obou stylů. Pro diváky atraktivní bitva s hromadným startem, pro závodníky tak trochu loterie.

Článek

"Nebude se rozhodovat v úzké skupince, a to se může stát cokoli, ale chci skončit do tří," tvrdí, přesto kombinaci bere jako jednu ze svých silných disciplín pro únorový světový šampionát v Oberstdorfu. "Společně s bruslařskou desítkou."

Kombinaci naposledy běžela v únoru: při testu na tratích blížícího se se MS kvůli špatně zvoleným lyžím vzdala. V tréninku teď zkoušela i speciální boty, upravené pro klasický i volný styl. "Ideální nejsou, je to kompromis," říká Neumannová před závodem na 15 km, v jehož polovině se přezouvají lyže. "To netrénuji. Pokud člověk neudělá botu, tak se v depu nerozhoduje," je jí jasné.

Běhá kolem penzionu

Před pokračováním seriálu chtěla trénovat v Ramsau, podmínky tam ale nebyly dobré, a tak ze Šumavy mířila do dalšího rakouského střediska Obertiliach. Ještě před tím, hned po návratu ze severu, ji vytěžovaly i jiné aktivity. Zařizovala věci okolo svého bytu v šumavském penzionu, který je před dokončením. "Běhala jsem po všem možném. Už bych se tam chtěla brzy zabydlet," říká. Cítí, že je z toho unavená. "Ale doufám, že budu ve formě."

Do dějiště loňského MS vedle Neumannové vyrazili Erbenová, Rajdlová a dvojice mužů Šperl a Koukal, který na tamních tratích získal na padesátce titul mistra světa. "Je to dost okleštěné, po návratu z mrazivého severu hodně lidí onemocnělo," vysvětluje manažer běžeckého úseku Čestmír Skrbek. Pokračování SP vynechá Bauer, který není v ideální formě. Kvůli viróze chybí Magál, Janečková a Markelová. Michl už je v pořádku, ale dohání tréninkové manko. Kožíšek absolvuje závody nižší kategorie.

Reklama