Hlavní obsah

Meissnitzerová konečně vyhrála doma

ALTENMARKT-ZAUCHENSEE

Alexandra Meissnitzerová potěšila domácí fanoušky a vyhrála superobří slalom Světového poháru v Altenmarktu. V kariéře zvítězila jednatřicetiletá lyžařka už potřinácté, ale na rakouském území triumfovala poprvé. V úvodním super-G sezóny před týdnem v kanadském Lake Louise se jí přitom vůbec nedařilo a dojela až pětadvacátá.

Článek

"Jsem tedy docela v šoku, že se mi jelo tak dobře. Navíc první výhra doma je něco mimořádného," radovala se v cíli Meissnitzerová, jíž se podařilo oklepat z neúspěšné kanadské mise. "Ty závody byly děsivé. Teď už jsem neměla co ztratit, takže jsem zaútočila. Je fajn, že jsem se konečně zbavila toho nepříjemného zvyku být rychlá v horní, ale pomalá v dolní části trati," poznamenala vítězka.

Druhou pozici na těžké sjezdovce v Altenmarktu obsadila s odstupem 28 setin sekundy Italka Lucia Recchiaová, která se v SP poprvé v životě prosadila do nejlepší trojice. Třetím místem překvapila Slovinka Tina Mazeová, považovaná za specialistku na obří slalom, která s vysokým startovním číslem 64 odsunula ze stupňů vítězů Američanku Caroline Laliveovou.

Vítězka z Lake Louise Michaela Dorfmeisterová dnes na trati chybovala, na nejrychlejší soupeřku ztratila bezmála sekundu a půl a skončila třináctá. Světový pohár nově vede Švédka Anja Pärsonová, která po dnešním osmém místu předstihla Finku Tanju Poutiainenovou o dva body.

Výsledky - superobří slalom:
1. Meissnitzerová (Rak.) 1:13,04, 2. Recchiaová (It.) -0,28, 3. Mazeová (Slovin.) -0,52, 4. Laliveová -0,60, 5. Mancusová (obě USA) -0,65, 6. Kosteličová (Chorv.) -0,70, 7. Montilletová- Carlesová (Fr.) -0,83, 8. Pärsonová (Švéd.) -0,97, 9. Rohreggerová (Rak.) -1,08, 10. Gergová (Něm.) -1,11.
Průběžné pořadí SP v superobřím slalomu (po dvou závodech):
1. Dorfmeisterová (Rak.) 120, 2. Meissnitzerová 106, 3. Kosteličová 85, 4. Recchiaová, Kildowová (USA) a Götschlová (Rak.) všechny 80.
Průběžné pořadí SP (po osmi závodech):
1. Pärsonová 343, 2. Poutiainenová (Fin.) 341, 3. Kosteličová 323, 4. Dorfmeisterová 247, 5. Götschlová 237, 6. Gergová 236.

Reklama