Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová poprvé vyhrála sérii WST

Vail

Šárka Pančochová vyhrála jako první Češka sérii World Snowboard Tour. Po čtvrtém místě ve slopestylu na US Open ve Vailu ovládla hodnocení disciplíny i celkové pořadí snowboardistek.

Foto: Jožin Toufar

Snowboardistka Šárka Pančochová

Článek

"Kdo je the best!," napsala Pančochová na svém profilu na sociálních sítích a přidala fotku celkového konečného pořadí WST, v němž nasbírala 2936 bodů. Druhou Finku Enni Rukajärviovou předstihla o 153 bodů.

Na US Open postoupila Pančochová mezi nejlepších šest ze čtvrtého místa. Finále slopestylu se ovšem ve Vailu kvůli špatnému počasí nekonalo.

Do pořadí WST se mimo jiné započítávají i populární Zimní hry extrémních sportů v Aspenu X-Games, na nichž letos Pančochová skončila druhá.

Čeští fanoušci budou mít šanci ji vidět za čtrnáct dnů v rámci Světového poháru ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně. Pančochová bude jednou z favoritek podniku Quiksilver Snowjam, dotovaného miliónem korun.

"Na Snowjam se těším jako na jednu z mála akcí v sezóně. Konečně můžu jet Světový pohár před domácím publikem. Mám radost, že přijede spousta profíků a hlavně moje kámošky," jmenovala Pančochová v tiskové zprávě třeba vítězku X-Games Jamie Andersonovou z USA či Norku Kjersti Buuasovou.

Závod US Open v rámci World Snowboard Tour (WST) v americkém Vailu:
Ženy - slopestyle:
1. O'Brienová (Kan.) 75,33 b.
2. Andersonová (USA) 74,88
3. Voigtová (Kan.) 70,08
4. Pančochová (ČR) 69,53.
Konečné pořadí WST:
1. Pančochová 2936
2. Rukajärviová (Fin.) 2783
3. Mittermüllerová (Něm.) 2473.
Konečné pořadí slopestylu:
1. Pančochová 716
2. Andersonová 698
3. Norendalová (Nor.) 655.

Reklama

Související témata: