Hlavní obsah

Francouzi vyhráli závod dvojic, čeští sdruženáři byli osmí

Francouzi Sébastien Lacroix a Jason Lamy Chappuis vyhráli na mistrovství světa závod dvojic v severské kombinaci. Druzí skončili Rakušané a třetí Němci. Čeští reprezentanti Miroslav Dvořák a Pavel Churavý neudrželi šesté místo po skokanské části a po běhu obsadili osmé místo.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Francouz Jason Lamy Chappuis ve skokanské části soutěže dvojic.

Článek

Trojnásobný vítěz Světového poháru Lamy Chappuis se stal nejúspěšnějším sdruženářem šampionátu ve Val di Fiemme. Spolu se závodem na středním můstku a štafetou vybojoval tři zlata a k tomu stříbro ze závodu na velkém můstku.

Francouzům patřilo po skoku čtvrté místo, ale brzy dojeli vedoucí Němce. O medaile ještě bojovali Rakušané a Japonci. Rozhodující nástup předvedl v předposledním úseku Lacroix a Lamy Chappuis ve finále projel cílem s vlajkou v ruce.

Dvořák s Churavým zvládli slušně skokanskou část a před během, v němž každý ze závodníků absolvoval pětkrát 1,5 km, měli odstup 1:03 minuty na vedoucí Němce. Ve stopě ale postupně ztráceli, předjeli je Američani a po nich ještě Italové. Atak slovinského páru dokázali Češi odrazit.

MS v klasickém lyžování ve Val di Fiemme (Itálie):
Severská kombinace - dvojice (velký můstek, běh 2x7,5 km):
1. Lacroix, Lamy Chappuis (Fr.) 35:37,9
2. Denifl, Gruber (Rak.) -16,6
3. Edelmann, Frenzel (Něm.) -43,9
4. Kato, A. Watabe (Jap.) -44,5
5. Moan, Kokslien (Nor.) -1:03,3
6. Fletcher, Demong (USA) -1:24,6,
...8. Churavý, Dvořák (ČR) -1:55,7.

Reklama