Hlavní obsah

Severská dvojice Churavý s Dvořákem: Šestá po skoku, osmá v cíli

Nadějnou šestou pozici drželi Češi v týmové soutěži dvojic v severské kombinaci po skoku na velkém můstku. V běhu na 2 x (5 x 1,5 km) však nestačili na Američany a Italy a skončili osmí. „Reálně jsme mohli jet o sedmé,“ přiznal Miroslav Dvořák. „Lituju toho, že jsem neměl víc sil, mohlo to být lepší,“ mračil se Pavel Churavý. Titul má Francie zásluhou dvojice Sebastien Lacroix, Jason Lamy-Chappuis. Druhý jmenovaný má už druhé zlato a třetí medaili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Český sdruženář Pavel Churavý na mistrovství světa ve Val di Fiemme.

Článek

Můstek v Predazzu k vám byl snad poprvé tady přívětivý?

Churavý (120 metrů - 5. ve své skupině): Jsem spokojený, nic lepšího jsem tady nepředvedl.

Dvořák (114,5 - 7.): Já taky standardně dobrý. Na to, co jsem tady skákal. Umím lepší, ale holt takhle to tady bylo, takže spokojenost.

Kam jste pak pomýšleli v pořadí?

D: Kdyby někdo vyrupal, mohli jsme si myslet na šestý místo. Ale to spíš byl sen, než realita.

Přece jen dvě výměny před koncem byl Američan na dosah několika vteřin...

D (sedmý čas běžecké části): Chtěl jsem ho zkusit dojet, protože i ten druhý Fletcher byl tady na stadiónu nějak tuhej. Myslel jsem, že by to Pavel za ním mohl zkusit a oddělili bychom se od Slovinců. Ale místo toho se přiblížili Italové a předjeli nás.

Nohy už opravdu tvrdly každým úsekem?

Ch (devátý čas běžecké části): Nejel jsem dneska dobře. Od druhého kola jsem sotva visel i z kopce za Slovincem. Jen rovinku mi to dobře jelo. Převážně jsem ale ani neměl chuť střídat, nebyla síla.

Vyhovuje vám tento typ závodu?

Ch: Jezdilo se to už dávno, pak to převzali běžci a teď se to ke kombinaci navrátilo. Dobrý, atraktivní. Víc družstev může závodit, protože je schopno postavit aspoň dvojici, ne celé kvarteto. To pak bývá o ničem.

Jak zněla taktika do běhu?

Ch: Že já všechno uvisím a Míra to pak utrhne do cíle. Tak jsem si to představoval. Bohužel jsem to neudržel a přišli jsme o dvě místa.

Jak hodnotíte celý šampionát?

D: Já jsem zklamaný. Zastihlo mě to tady v nejhorší formě za celou sezónu. Bylo to daný malinko nemocí. Příště se musíme ponaučit z chyb.

Ch: Z prvního závodu jsem byl spokojený. Pak na mě přišla taky nějaká viróza, nebo nějaká nemoc na mě lezla. Když nejste zdravý, těžko se závodí.

Co bude dál?

Ch: Máme před sebou olympiádu a tam bychom se mohli ukázat v lepším světle. A hlavně se musíme líp připravit.

D: Já jsem trénoval možná až moc. Možná se někde stala chyba. Objel jsem všechny Světové poháry. Chtěl jsem jezdit do desítky a dostat se do trojky, to se mi podařilo nakonec v Almaty i v nemoci. Kdybych tam nejel, třeba bych onemocněl o týden později a bylo by to ještě horší.

Reklama