Hlavní obsah

Ďolíček uvidí boj o záchranu

PRAHA

Zápasem o šest bodů bude nedělní utkání 21. kola fotbalové Gambrinus ligy ve vršovickém ďolíčku. V tabulce patnáctí domácí Bohemians hrají s posledním Hradcem a z hlediska boje o záchranu to může být klíčový duel.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Rudolf Skácel ze Slavie (uprostřed) překonává Libora Janáčka (vlevo) a brankáře Petra Holce z Bohemians v zápase první fotbalové ligy

Článek

"Musíme vyhrát a nekoukat se na to, jestli hrajeme s Hradcem nebo s někým jiným," vyhlásil kouč Bohemky Dušan Uhrin ml., jenž soupeře viděl v posledním utkání proti Zlínu. "Ale my se nemůžeme přizpůsobovat hře Hradce. Budeme doma, a proto musíme být velice aktivní a diktovat tempo hry."

Uhrin je rád, že už může počítat s uzdraveným záložníkem Kiselem. "Karol nám v Liberci moc chyběl, jeho návrat bude velkou vzpruhou. Při své současné formě by měl mužstvo táhnout. Bojovný duch týmu se s jeho příchodem určitě ještě zvedne," mínil trenér Bohemians.

Hosté už zřejmě budou mít k dispozici Pilného, Krmaše i Kučeru. "Poprvé na jaře můžeme být kompletní. Pořád je o co bojovat, dokud naděje žije, pereme se o ni. Bohemians jsou na tom o málo lépe, takže zápas je nesmírně důležitý pro oba," konstatoval královéhradecký kouč Leoš Kalvoda.

"Jsme si vědomi síly domácích, ale víme i o jejich slabinách. Uděláme maximum pro to, abychom bodovali. Celý týden hráčům zdůrazňujeme, že jsou schopni dosáhnout dobrých výsledků, bylo by dobře, kdyby se to v neděli ve Vršovicích potvrdilo," dodal Kalvoda.

Reklama