Hlavní obsah

Sedmička a štěstí? Pro Sudovou už to není, co bývalo

Voss

Šest setin bodu vyřadilo českou akrobatku v boulích Nikolu Sudovou od účasti mezi elitou v superfinále mistrovství světa. Skončila tak sedmá, stejně jako v kvalifikaci. S číslem sedm na svém sedmém mistrovství světa. „Jo, sedmička už není pro mě tím šťastným číslem, co bývala," posteskla si.

Foto: SLČR

Nikola Sudová

Článek

V norském Vossu totiž mířila výš, až k medaili, která by ji odrazila skvěle do příští olympijské sezóny. „Bylo to strašně těžký. Já jsem spokojená. Jízda dobrá, výsledek ne. Můžu změnit jen výšku skoku. Technicky i rychlostně to bylo na úrovni," řekla pro web svého Vittore teamu. Její slova potvrdil i trenér Radek Herot. Sedmá už byla na svém prvním mistrovství v Deer Vallaey 2003.

Bylo polojasno kolem nuly, pofukoval vítr. Česká lyžařka tady poprvé obula své nové boty. „Bylo to lepší, sedí mi přesně na číslo, mám v nich lepší cit než v těch náhradních a větších z půjčovny," vyprávěla.

„Nejsem tak přesvědčená, že bylo šest lepších než já. Ale tenhle sport jsem si vybrala, tak výsledky respektuju," řekla ještě. Techniku i skoky hodnotili rozhodčí na setinu stejně s Japonkou Aiko Uemurovou. Ta však jela o šest setin rychleji, což na 240 metrů dlouhé trati sjezdovky Kulebakken dělá asi půl metru...

Vyhrála americká superfavoritka Hannah Kearneyová, stříbro patří Miki Itóové z Japonska a bronz putuje do Kanady díky Justine Dufourové-Lapointeové. V první jízdě druhá Heather McPhieová spadla na čtvrté místo. „Američanky posouvají hranice skoků, Heather (McPhieová) dala full vrut na vrchu, nemá ho vyskákaný, ale na olympiádě asi vytáhnou nové trumfy," hodnotí zkušená 30letá česká boulařka.

Nevzdává se a ve čtvrtek pokračuje. Čeká ji kvalifikace druhé, méně oblíbené disciplíny, paralelní jízdy – duálů. „Nic se pro mě nemění. Vím, že se tu dá jet dobře. Chci zajet co nejlíp, abych měla nejlepší pozici na páteční finále. Je to náročné, ale jsem připravená. Čtyři dny, čtyři závody," dodala.

V duálech byla na mistrovství světa třikrát pátá. Kam dosáhne letos?

Reklama