Hlavní obsah

Lyžaři klasici mají Ski Games v Lahti. Nemocný Jakš končí sezonu

Jen necelý týden po světovém šampionátu se kompletní kontingent lyžařů – klasiků přesunul do Finska. Na 88. Ski Games v Lahti je čeká osm závodů světového poháru. Sdruženáři jedou už dnes, běžci a skokani v sobotu a v neděli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Běžec na lyžích Lukáš Bauer

Článek

„Vracíme se do zimy a k tuhým voskům," hlásí vedoucí týmu běžců Lukáš Sacher. V tradičním středisku mrzne, v noci je až -14 stupňů, přes den ale svítí sluníčko. Tedy ideální podmínky.

Běžci mají na programu zítra sprint volnou technikou. Na trati 1,55 km dlouhé se představí české kvarteto ve složení Dušan Kožíšek, Aleš Razým, Eva Vrabcová-Nývltová, Karolína Grohová. „Mistrovství světa mě nastartovalo, navíc tady se mi daří, byl jsem tu už dvakrát šestý," chystá se Kožíšek, s Razýmem na šampionátu osmí v týmovém sprintu.

V neděli se jede klasicky a intervalově 10 km, ženy, resp. 15 km muži. Tady se navíc chystají do boje Lukáš Bauer a Jiří Magál, s nimi Razým a Vrabcová. Bohužel další onemocnění, silná střevní viróza, postihlo Martina Jakše, který tak ukončuje sezónu. Pouze pokud se mu podaří včas doléčit, odjel by ještě na mistrovství světa armád.

Výsledky v Lahti ovlivní další program. Klasický sprint ve středu v Drammenu český tým vynechává, stejně jako o týden později ve Stockholmu. Chystá se až na víkend do norského chrámu Holmenkollenu. Tady však bude chybět Lukáš Bauer, který jede svůj druhý letošní lauf – norský Birkebeinerrennet v barvách švédského týmu Coop.

Pouze nejlepších padesát borců v průběžném pořadí světového poháru pak smí nastoupit ve finálovém „triple" ve švédském Falunu, dějišti příštího mistrovství světa. A v tuto chvíli tady má místo na startu jisté jen Bauer. Naději živí Razým a Vrabcová-Nývltová.

Reklama