Hlavní obsah

Záhrobská vyhrála finálový slalom Evropského poháru

Lenggries

Lyžařka Šárka Záhrobská vyhrála finálový slalom Evropského poháru. Bývalá slalomová mistryně světa a osmá žena z letošního šampionátu ve Schladmingu dnes nenašla přemožitelku na svahu v německém Lenggriesu. Další česká slalomářka Martina Dubovská obsadila 27. místo.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Šárka Záhrobská.

Článek

Záhrobská byla po první jízdě třetí, ale druhé kolo zvládla výborně. "Povedlo se mi," řekla po vítězství před dvojicí švédských jezdkyň. Druhá dojela o patnáct setin za českou jedničkou Charlotta Säfvenbergová a třetí Nathalie Eklundová.

"Evropský pohár jezdí mladé dravé závodnice, třeba tady výborné Švédky a vždy i pár holek ze Světového poháru. Každé vítězství se počítá, ať jde o jakýkoli závod. Byl to krásný pocit stát zase na nejvyšším stupni," těšilo Záhrobskou.

V Evropském poháru vyhrála Záhrobská slalom podruhé v kariéře. Poprvé to dokázala před devíti lety právě v Lenggriesu. Dvakrát se podle statistiky FIS radovala i z výhry v obřím slalomu, a to v roce 2005 v italském Passo Tonale.

Cítím se čím dál líp

Osmadvacetiletá Záhrobská, která loni v létě podstoupila operaci nezhoubného nádoru a měla metabolický rozvrat organismu, se letos obdivuhodně vrátila na svahy. Ve Světovém poháru dokázala být osmá a stejně dojela i na MS.

"Jedeme na vlně a cítím se čím dál tím líp, cítím se výborně," pochvalovala si Záhrobská, svěřenkyně rakouského trenéra Klause Mayrhofera. "Na konci loňské a předloňské sezony už mi ubývala energie, byla jsem hodně unavená, ale teď mám pocit, že mi energie naopak přibývá," pochvalovala si Záhrobská.

Z Lenggriesu se Záhrobská hned po závodu přesunula do Ofterschwangu, kde ji v neděli čeká slalom Světového poháru. "Nastoupím ve výborné náladě, ale očekávání nemám žádná," řekla Záhrobská, kterou pak ještě čeká slalom finále SP.

V pořadí slalomu by se Záhrobská v listině FIS pro nasazování do závodů ráda do konce sezony vešla do losované patnáctky. "To by bylo skvělý a byl by to další splněný cíl, který jsem si na sezonu dala. Z toho bych byla nadšená, kdybych příští rok měla takovou skvělou výchozí pozici do závodů," řekla Záhrobská.

Čeští fanoušci by měli mít šanci vidět Záhrobskou letos po letech i na mistrovství republiky ve Špindlerově Mlýně. "Objevím se v kombinaci," prozradila.

Evropský pohár ve sjezdovém lyžování v Lenggriesu (Německo):
Ženy - slalom:
1. Záhrobská (ČR)1:42,05 (50,71+51,34)
2. Säfvenbergová-0,15 (50,36+51,84)
3. Eklundová (obě Švéd.)-0,24 (50,60+51,69)
...
27. Dubovská (ČR)-5,02 (54,52+52,55).
Konečné pořadí slalomu EP (po 13 závodech):
1. Azzolaová (It.)464 b.
2. Säfvenbergová421
3. Fjällströmová (Švéd.)396
...
16. Záhrobská192
77. Dubovská7

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články