Hlavní obsah

Sudová prolomila sedmičkové kouzlo. V mistrovských duálech byla šestá

Voss

Šesté místo vybojovala lyžařská akrobatka Nikola Sudová na mistrovství světa v paralelní jízdě v boulích v norském Vossu. „Jelo to dobře, jsem spokojená s tím, co jsem tady předváděla. Jak mi to šlo, jak mě to bavilo. Holt ty výsledky tomu neodpovídají," řekla poté, co v individuálním závodě byla předtím sedmá.

Foto: SLČR

Nikola Sudová

Článek

V dnešních šestnáctičlenných vyřazovacích jízdách nastoupila nejprve proti Američance Matthewsové. „Neviděla jsem periferně na ní, že by chybovala. Jela rychle, jak to umí a já jsem z ní měla stresy. Druhý skok jsem moc urvala, ale nakonec to bylo povedený, i když jinak než plánovala," usmívala se.

Ve čtvrtfinále ji čekala třetí z kanadských sester Chloe Dufour-Lapointeová. „Ona si jako lepší z kvalifikace vybírala trať první, ta její modrá strana někde uprostřed byla lepší. Poslala mě do červený a boule mě tady trochu vykolejily z rychlosti Nikdy jsem letos v duálech neměla štěstí, abych zůstala ve své," konstatovala Sudová.

Její přemožitelka nakonec získala zlato, stříbro patří opět japonské závodnici Mice Itové a bronz má Hannah Kearneyová, americká královna chybující tady v semifinále.

Česká lyžařka zajela potřetí na mistrovství světa lepší výsledek v méně oblíbené disciplíně. „Je mi to líto, ty singly, pořád se tam cítím líp. Ale výsledky a výkon jsou rozdílné věci."

Loni obsadila ve Světovém poháru třetí místo. Letošní výsledky ji v žebříčku i tady na šampionátu řadí na šestou sedmou příčku. „Ty sezóny se nedají porovnávat, teď jsme výkonnostně jinde, výš. Troufám si říct, že s dnešní jízdou bych byla před dvěma lety mistryně světa," říká.

Proto se nebojí, že by jí špička ujela. „Naděje na medaili je pořád, stačilo strašně málo. Desítka byla ve dvou bodech, strašně vyrovnané na lehkém kopci, rozhodovaly detaily." Proto vzhlíží s optimismem k olympiádě. „Rozjetý je to dobře, fyzicky jsem připravená. Zapracujeme ještě na novým skoku a je potřeba ho vyzkoušet, abychom viděli, jak na něj reagují rozhodčí. Ale nejde o žádné radikální změny. Musím to vyskákat a jezdit rychleji. A opravdu se vyvarovat drobnější chyby. Ani Hannah (Kearneyová) není letos bezchybná.

Zima pokračuje ještě dvěma zastávkami. Sudová se jistě vydá do švédského Are. S finále ve španělské Sierra Nevadě ještě váhá. „Záleží na výsledku v Are. Kdybych na tom byla dobře, dalo by se jet na celkové umístění. Nechci jet na každou cenu, ale zase nemusím za každou cenu odpočívat. Uvidíme."

Reklama