Hlavní obsah

Janda si myslel, že už se pánbůh smiluje

PRAHA

Potřetí v řadě zažil Jakub Janda stejný příběh. Vedení po prvním kole novou českou hvězdu mezi skokany na lyžích vždy navnadilo. A pak přišel sestup vyvážený alespoň tím, že uhájil pozici na stupních vítězů. Po jednom takovém zážitku v Harrachově přišly dva podobné i v Engelbergu. Nedělní porážka s finským lídrem seriálu Ahonenem pak byla vůbec nejtěsnější. Po závodě Janda v rozhovoru pro deník Právo nešetřil vtipy.

Foto: Sport.cz

Jakub Janda

Článek

"Myslel jsem, že už se nade mnou pánbůh slituje, ale asi mě šetří na něco jiného," zadoufal Janda se smíchem. Zatímco v Harrachově a v sobotu v Engelbergu byl z první pozice po prvním kole nervózní, v neděli už ho tato situace nijak nesvazovala.

"Nebyl jsem nervózní vůbec, ale je tam chtění, které neovlivním. Přijedu na hranu a tam se něco podvědomě stane," uvedl.

Ani tentokrát nebyl z porážky vyloženě rozmrzelý. "Žádné zklamání necítím, pořád je to do třetího místa a to je super. Mám s Ahonenem domluvu, že vyhraju první kolo a on celý závod," smál se Janda.

Hned po závodě vyrazil na cestu domů, ale blízkých si moc neužije. V úterý se vydá ještě za tréninkem do Harrachova, pak oslaví doma ve Frenštátě Vánoce a v pondělí 27. prosince odjede s ostatními reprezentanty na Turné čtyř můstků. Prestižní soutěž začne o dva dny později v Oberstdorfu.

Reklama