Hlavní obsah

Záhrobskou láká sportovní politika, kandiduje do Mezinárodního olympijského výboru

Praha

Do sportovní politiky se chce vrhnout slalomářka Šárka Záhrobská. Bývalá mistryně světa a bronzová medailistka z olympiády ve Vancouveru se bude ucházet o místo v Komisi sportovců Mezinárodního olympijského výboru.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Lyžařka Šárka Záhrobská oznámila svou kandidaturu do komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru.

Článek

Volit se budou dva noví sportovci do dvanáctičlenné komise, mandát končí finskému hokejistovi Saku Koivovi a kanadské běžkyni na lyžích Rebecce Scottové. „Chtěla bych, aby na olympiádě byla vždy příprava na závody a samotné soutěžení na prvním místě,“ plánuje Záhrobská.

Rozptylovat se nenechá

Natočí promo video, se sháněním hlasů jí pomohou i ostatní čeští sportovci. Volit se bude za rok přímo v Soči. „Nebojím se, že by mě na olympiádě kandidatura rozptylovala, jsem natolik profík, abych se soustředila na své sportovní výkony,“ ujišťuje.

Členem komise byl po osm let bývalý oštěpař Jan Železný, jeho svěřenkyně Barbora Špotáková v Londýně při volbách neuspěla.

„Už v létě jsem se s Honzou bavila o Bářině kandidatuře a říkala si, že bych to také jednou ráda zkusila. O to příjemnější bylo, když ta nabídka přišla,“ přiznává. „Určitě teď Honzu i Báru oslovím, každá informace pro mě bude cenná,“ plánuje Záhrobská.

Reklama