Hlavní obsah

Záhrobská i Soukalová se představí v Česku

Praha

Příležitost vidět české zimní hvězdy mají v nadcházejících dnech čeští fanoušci. Kometa sezóny biatlonistka Gabriela Soukalová se představí v pátek a v sobotu na mistrovství republiky v Jablonci nad Nisou, slalomářka Šárka Záhrobská pojede po sedmi letech domácí šampionát už ve čtvrtek.

Foto: Czech-ski.com/Zoom Agence

Šárka Záhrobská se představí v Česku.

Článek

Šestá žena Světového poháru a vítězka čtyř závodů sezóny Soukalová by měla v pátek nastoupit v 16:30 do sprintu a v sobotu v 9:15 do netradičního supersprintu. Největší soupeřkou letošní jedničky by měla být Veronika Vítková.

"Na mistrovství republiky se těším, určitě bych se ráda ukázala v dobrém světle. Mám ještě exhibici ve Špindlu a v Moskvě, a pak pojedu s přítelem na dovolenou. Bude to výlet s batohy na ostrov v Indickém oceánu," prozradila Soukalová.

Vedle ní lákají diváky i muži, o tituly budou mezi sebou bojovat v sezóně vynikající Ondřej Moravec, Michal Šlesingr nebo Jaroslav Soukup.

Pojede superkombinaci

Slalomářka Záhrobská má za sebou sezónu, které předcházela operace nezhoubného nádoru hypofýzy, přesto dokázala být osmá na mistrovství světa. Na českém šampionátu se objeví poprvé od roku 2006 a pojede superkombinaci.

"Ve Špindlu jsem naposledy jezdila předloni při Světovém poháru, tak se tam těším a vybrala jsem si superkombinaci. Mám na závěr sezóny stále dost energie a síly, tak doufám, že vyjde počasí," přála si devítinásobná mistryně republiky.

K vidění i sdruženáři

V pátek pojedou o domácí tituly také sdruženáři. Největšími favority bude v Harrachově dvojice Miroslav Dvořák a Pavel Churavý. Nejistá je kvůli bolestem zad účast Tomáše Slavíka, držitele posledního národního titulu z roku 2011. Loni se kvůli špatným klimatickým podmínkám šampionát nekonal.

"V porovnání se začátkem sezóny jsem na tom hůře, ale určitě v Harrachově odevzdám maximum. Titul mě samozřejmě láká," řekl Dvořák, mistr republiky z roku 2010 a letos dvanáctý muž celkové klasifikace Světového poháru.

Reklama