Hlavní obsah

Dvořák bezpečně vyhrál mistrovství ČR v severské kombinaci

Miroslav Dvořák potvrdil na mistrovství republiky v severské kombinaci roli současné české jedničky. Závodník Dukly Liberec dnes v Harrachově po suverénním výkonu ve skoku i v běhu získal znovu po tříleté přestávce domácí sdruženářský primát. Druhý skončil Pavel Churavý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Český sdruženář Pavel Churavý na MS ve Val di Fiemme.

Článek

V pětistupňovém mrazu a mírném sněžení skočil Dvořák 95 metrů a dostal se do vedení, které v běhu v sólové jízdě navýšil na skoro minutu a tři čtvrtě.

"Skok byl slušný, ale stejně mi nevyšel podle představ - ve Světovém poháru se za podobná technická zaváhání platí větší bodovou ztrátou. Běh už byl naprosto v pohodě. Rozjel jsem svoje tempo, a přestože se mi od druhého okruhu zdálo, že čerstvý sníh drhne, dařilo se mi je držet," řekl Dvořák v tiskové zprávě.

O druhé a třetí místo bojovali Churavý a Tomáš Portyk. Junior Portyk se dokázal udržet o 19 let staršího Churavého tři kilometry, poté už tempu zkušeného reprezentanta podlehl. "Skoro dvě kola se mě Tomáš držel, ale pak se mi ho podařilo setřást. Na Mirka Dvořáka v současné formě nikdo nemá," řekl Churavý.

Portyk získal vedle bronzu mezi muži prvenství mezi juniory i dorostenci. "V minulých dnech jsem byl nachlazený, takže jsem věděl, že to v běhu nebude žádná sláva. Kdyby startoval Tomáš Slavík, asi bych medaili neměl, ale i tak si jí velice cením," komentoval svůj výsledek Portyk.

Mistrovství ČR v severské kombinaci v Harrachově (Semilsko):
Muži:
1. Dvořák 23:15,7
2. Churavý (oba Dukla Liberec) -1:39,8
3. Portyk (Lomnice nad Popelkou) -2:15,2
4. Kutal -2:42,4
5. Rypl -2:50,1
6. Zeman (všichni Dukla Liberec) -4:20,6.

Reklama