Hlavní obsah

Doležal bude skákat na Turné čtyř můstků

PRAHA

Michal Doležal je čtvrtým českým skokanem na lyžích, který pojede na Turné čtyř můstků. Šestadvacetiletý Doležal doplní v týmu kouče Vasji Bajce trio Jakub Janda, Jan Mazoch a Jan Matura. První závod série, která je součástí Světového poháru, se uskuteční 29. prosince v Oberstdorfu.

Foto: Sport.cz

Největší českou nadějí bude Jakub Janda.

Článek

Skokani trénovali den a půl v Harrachově a na můstku pod Čertovou horou zvládli asi patnáct skoků. Slovinec Bajc pak po dohodě s trenérskou radou nominoval Doležala. Ten na turné skákal naposledy předloni, kdy byl 41. v Garmisch-Partenkirchenu.

Ve hře o čtvrté místo byli především junior Antonín Hájek, pro kterého je ale cílem juniorské mistrovství světa, a Lukáš Hlava. "Turné by pro ně bylo moc psychicky náročné," řekl Bajc. "Neměli by na to, turné je náročnější a specifické díky k.o. systému," doplnil jej šéf skokanského úseku Leoš Škoda.

Čtveřice pro Turné čtyř můstků vyrazí do Oberstdorfu v pondělí ráno. Cestou se staví u výrobce kombinéz pro nové zboží. "Chci, aby měli kluci stejně kvalitní vybavení jako Jakub Janda. Ostatní zatím jeho dobrou kombinézu neměli," vysvětlil Bajc.

Zbytek reprezentace bude trénovat v Harrachově a nejspíš čtveřice Hájek, Hlava, František Vaculík a Tomáš Kyncl se zúčastní závodů Kontinentálního poháru ve Svatém Mořici, Engelbergu a Seefeldu.

Reklama