Hlavní obsah

Český skitest v rakouském středisku Pitztal nabídne setkání s reprezentanty i koncerty

V letošním roce se koná již čtvrtý ročník největší lyžařské a snowboardové testovací akce Český Skitest. Bude stát opravdu za to. Testovat se bude hned 16 lyžařských a 6 snowboardových značek! Účastníci si tak mohou vyzkoušet ty nejlepší modely pro nadcházející sezónu 2013/14. Novinkou letošního testování je právě i zmíněný test snowboardů. A jako obvykle si můžete užít spousta zábavy, včetně koncertů.

Článek

Akce se opět koná v rakouském středisku Pitztal, nejvyšším rakouském ledovci, který garantuje prvotřídní kvalitu sněhu. Členy testovacího týmu jsou jako již tradičně i špičkoví čeští reprezentanti.

Letos se na akci můžete setkat s Kateřinou Pauláthovou, Josefem „Pepé" Kalenským, Ester Ledeckou nebo Davidem Bakešem. Ti budou společně s profesionálními instruktory a testery z řad veřejnosti tvořit členy profesionálního týmu, který vyhodnocuje a doporučuje lyže pro mediální výstupy na podzim.

Doprovodný program akce je také velmi bohatý. Na své si přijdou jak závodníci, tak „apreski" lyžaři. V průběhu celé akce probíhá závodní kemp, aktivní závodníci si tak mohou otestovat závodní lyže s novými parametry pro obří slalom, a to jak v dospělých, tak juniorských nebo žákovských kategoriích.

"Na ledovci bude postaven obří slalom s časomírou, podobně tedy jako v minulých ročnících, i letos si můžete vyzkoušet, jak jsou na tom třeba vaše současné lyže v porovnání s novými modely," zve Petr Vališ z týmu oprganizátorů.

V sobotu 13. 4. ve 14 hodin začíná přímo na ledovci odpolední koncert skupiny Ray Band Jonáše Ledeckého, milým překvapením by tedy mohla být i návštěva jeho otce Janka Ledeckého.

"Kdo by se chtěl věnovat spíše lyžování, můžete zdarma využít česky mluvící lyžařské instruktory, vyzkoušet si srovnání v závodě na čas s našimi reprezentanty, nebo se nechat natočit na kameru s následným rozborem reprezentačních trenérů. Gurmáni si také mohou po sportovně náročném dni užít ochutnávku prvotřídních rakouských vín přímo na ledovci," dodává Vališ.

Více informací najdete na www.ceskyskitest.cz

Reklama