Hlavní obsah

Slalomářka Strachová chce své nové jméno rychle proslavit

Praha

Před měsícem ohlásila Šárka Záhrobská kandidaturu do komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru, ale nikdo s takovým jménem na volebních lístcích při olympiádě v Soči nebude. Po svatbě už totiž bývalá mistryně světa ve slalomu vystupuje jako Šárka Strachová.

Foto: Adrian Šetlík, Facebook

Šárka Záhrobská se provdala za svého bývalého kondičního trenéra Antonína Stracha.

Článek

Nezmate tím lyžařka své případné voliče, kteří ji pod novým jménem nebudou znát? „Budu kandidovat jako Strachová, rozená Záhrobská. Nemyslím, že to bude problém. Když tam bude fotka a jméno Šárka, tak snad budou vědět. A také věřím, že svoji popularitu stihnu zvednout výsledky během sezóny i na samotné olympiádě,“ plánuje lyžařka, která si za muže vzala svého bývalého kondičního trenéra Antonína Stracha.

Vůbec nepřemýšlela o tom, že by si po vzoru i mnohých sportovkyň nechala své rodné jméno, případně používala dvě, oddělená pomlčkou. „Ráda jsem si manželovo příjmení vzala, vůbec jsem o jiné variantě nepřemýšlela,“ ujišťuje, byť si na změnu zatím zvyká. „Je to nové, občas na to třeba při podepisování zapomenu, ale to jsou příjemné starosti,“ usmívá se.

Svatební cestu zatím nenaplánovala

V nabitém programu soustředění před novou sezónou se novomanželům těžko hledá skulinka pro svatební cestu. „Ale v těch tréninkových blocích bude vždy týden volno, tak třeba něco naplánujeme,“ přemítá.

„Ale červen už je na mě na dovolenou asi pozdě,“ říká Strachová. Na svatební cestě by prý dokázala odpočívat. „S Tondou trénink ani lyže tolik neřešíme. Byla by to dovolená, jak se patří,“ ujišťuje.

Ještě dvě sezóny bude lyžovat

Rodinné plány zatím nejsou aktuální. „S minimálně dvěma dalšími sezónami počítám,“ říká bronzová medailistka z olympiády ve Vancouveru. „V příštích dvou letech mě čeká olympiáda a mistrovství světa, to jsou pro mě dvě velké výzvy. Po sezóně 2015 uvidím, jak se budu cítit a jaké budu mít výsledky, a také to samozřejmě proberu s manželem,“ tvrdí.

Do přípravy už se vrhá po loňských vážných zdravotních trablech bez omezení. „Pořád chodím na testy, ale jejich četnost se snižuje. Hypofýza potřebuje čas, ale teď mi doktoři říkali, že už funguje téměř na sto procent, a tak se můžu pustit do tréninku po hlavě a nemusím se hlídat,“ těší ji. „Kdyby se něco dělo, poznala bych to na únavě, ale snad to nenastane,“ věří.

Reklama