Hlavní obsah

Sdruženář Rygl v Seefeldu vydřel třetí místo

SEEFELD

Po čtyřech letech se sduženář Ladislav Rygl znovu prosadil na stupně vítězů ve Světovém poháru severské kombinace. V sobotním sprintu v rakouském Seefeldu svůj úspěch vydřel v závěrečném sprintu na 7,5 kilometru, do kterého vyrážel z 28. místa. Naposledy vystoupil Rygl na stupně vítězů v lednu 2001, poté musel podstoupit tři operace kolena.

Článek

Na sedmi a půl kilometrech dosáhl druhého nejlepšího času ze všech. Před ním skončili momentálně dva nejlepší sdruženáři Fin Hannu Manninen a německý mistr světa Ronny Ackermann. Vedoucí muž seriálu Manninen v dramatickém finiši porazil Ackermanna jen o půl sekundy, Rygl na vítězného Fina ztratil pět vteřin.

Do stopy Rygl vybíhal se ztrátou minuty a 14 sekund na nejlepšího skokana Japonce Daita Takahašiho, ale už na třetím kilometru byl desátý. Na posledních šesti stech metrech dokázal Rygl ještě předběhnout další tři soupeře Nora Moana, Rakušana Stechera a Američana Lodwicka.

Osmadvacetiletému závodníkovi Dukly Liberec se dnes podařilo oprášit zašlou slávu a na medailovou pozici se prosadil potřinácté v kariéře. Na kontě má i tři vítězství.

Manninen slaví 25. vítězství

Magnus Moan běžel podobně skvěle jako Rygl, na čtvrté místo se posunul dokonce z pětatřicátého po skokanské části závodu. Na běžkách byl Moan jako jediný rychlejší než český sdruženář.

Manninen dnes oslavil již 25. vítězství v kariéře, pořadí SP po osmi závodech vede o 26 bodů před Ackermannem. Ten dnes mohl zaútočit na žlutý trikot, ale při závěrečném stoupání v posledním kole po kontaktu s Lodwickem zlomil hůlku. Rygl se posunul ve Světovém poháru o tři místa vzhůru na dělené třinácté.

V Seefeldu se v neděli uskuteční další závod, za dva týdny se sdruženářská elita představí v Liberci.

Výsledky:
1. Manninen (Fin.) 19:57,8, 2. Ackermann (Něm.) -0,5, 3. Rygl (ČR) -5,3, 4. Moan (Nor.) -12,4, 5. Stecher (Rak.) -13,7, 6. Lodwick (USA) -14,2, 7. Hettich (Něm.) -16,5, 8. Spillane (USA) - 19,0, 9. Gruber (Rak.) -19,8, 10. Tallus (Fin.) -22,8.
Pořadí SP (po 8 závodech):
1. Manninen 646, 2. Ackermann 620, 3. Lodwick 410, 4. Gottwald 319, 5. Stecher 291, 6. Tande 285, ...13. Rygl 159.

Reklama

Související témata: