Hlavní obsah

Běžci na lyžích skládají reprezentační týmy, ustavují Klub lyžařů a chystají se na Lyžařský bál

V lesích Jizerských hor ještě najdete hromádky sněhu, běžci na lyžích však už přeskakují léto a pozvolna zahajují přípravu na zimu novou. To platí pro sobotní valnou hromadu běžeckého úseku, která shcválí skladbu reprezentačních týmů pro olympijskou sezónu. Následující Lyžařský bál bude také dalším příspěvkem k oslavám 110 let Svazu lyžařů ČR, nejstaršího na světě.

Foto: SLČR

Lukáš Bauer

Článek

V sobotu v 11 hodin bude v jabloneckém Eurocentru ustaven Klub lyžařů ČR, do něhož budou přijati významní běžci na lyžích v čele se současnými hvězdami Lukášem Bauerem, Dušanem Kožíškem, ale i jejich předchůdci - medailisté z olympiád a mistrovství světa Květa Jeriová-Pecková, Václav Korunka, Gabriela Soukalová, matka úspěšné biatlonistky, Miloš Bečvář, trenér Bohuslav Rázl a mnoho dalších.

„Je to obdoba Klubu olympioniků, chceme jim poděkovat za reprezentaci a připomenout jejich úspěchy. Do budoucna je chceme zvát na velké závody a udržovat je v podvědomí, připomínat jeich životní jubilea," říká Čestmír Skrbek, místopředseda Svazu lyžařů ČR a sportovní ředitel Úseku běžeckého lyžování.

Večer v 19.30 vypukne na stejném místě v Eurocentru Lyžařský bál v historických kostýmech. Na tradiční akci se očekává účast až pěti set návštěvníků, setkají se tu veteráni s mladíky z celé země.

Běžci už také pracují. Po čtvrtečním jarním semináři trenérů následovalo zasedání rozšířené trenérské rady, která se věnuje především mládeži.

Reklama