Hlavní obsah

Královna Cortiny Götschlová znovu vyhrála

PRAHA

Milovaná sjezdovka v Cortině d'Ampezzo Renate Götschlovou opět nezklamala a přinesla jí v italském středisku už sedmé vítězství. Devětadvacetiletá Rakušanka vyhrála v Cortině stejně jako ve středu superobří slalom a ve Světovém poháru triumfovala už popětatřicáté. Götschlová se zároveň dostala do čela pořadí disciplíny.

Foto: ČTK

Rakušanka Renate Götschlová - archivní foto.

Článek

V pátečním závodu se potvrdily předpoklady a její největší soupeřkou byla Američanka Lindsey Kildowová, která ve čtvrtek v Cortině zajela nejrychlejší čas v tréninku sjezdu. Götschlová se vydala na sjezdovku Tofana jako třicátá, tedy jako poslední z nasazené patnáctky závodnic, a na prvním mezičase už byla rychlejší než v té době vedoucí Kildowová. Střední pasáž měla sice Götschlová pomalejší, ale závěr zvládla lépe a Kildowovou porazila v cíli o osm setin sekundy.

"O vztahu mezi mnou a Cortinou se dá mluvit jako o lásce," řekla s úsměvem Götschlová, která svou vítěznou prémii bezmála 27 tisíc eur věnovala SOS vesničce v postižené Asii. "Je mi skoro třicet a raduju se, jako bych vyhrála svěťák poprvé, protože vím, co to obnáší. Každé vítězství má svou vlastní historii," doplnila královna Cortiny. V historickém žebříčku vítězství už jí chybí jediné, aby dostihla třetí Němku Katju Seizingerovou.

Götschlové předala červený trikot pro nejlepší ženu super-G její reprezentační kolegyně Michaela Dorfmeisterová, protože dnešní jízdu pokazila a byla až čtrnáctá. Na životní druhé místo ze středy nenavázala ani Švédka Anja Pärsonová, dnešní závod nedokončila.

Vedení ve Světovém poháru si stále drží Finka Tanja Poutiainenová, přestože všechny čtyři závody v Itálii vynechává. O druhé místo se dělí Pärsonová s Janicou Kosteličovou, která na trati super-G stavěné jejím otcem skončila desátá, Götschlová se už vyšvihla na čtvrtou pozici. O víkendu se v Cortině pojedou ještě dva sjezdy.

Výsledky:
1. Götschlová (Rak.) 1:13,98, 2. Kildowová (USA) -0,08, 3. Bergerová (Rak.) -0,73, 4. Montilletová -0,79, 5. Jacquemodová (obě Fr.) -0,81, 6. Meissnitzerová (Rak.) -0,86, 7. Ertlová (Něm.) -0,87, 8. Putzerová (It.) -0,96, 9. H. Gergová (Něm.) - 1,01, 10. Kosteličová (Chorv.) -1,02.
Pořadí SP (po 19 z 33 závodů):
1. Poutiainenová (Fin.) 706 b., 2. Pärsonová (Švéd.) a Kosteličová obě 659, 4. Götschlová 618, 5. Dorfmeisterová (Rak.) 567, 6. Kildowová 565, ...41. Záhrobská 112, 89. Zakouřilová (obě ČR) 13.
Pořadí super-G (po 5 ze 7 závodů):
1. Götschlová 309, 2. Kildowová 290, 3. Dorfmeisterová 233, 4. H. Gergová 219, 5. Meissnitzerová 176, 6. Pärsonová 154.

Reklama

Související témata: