Hlavní obsah

Northug před olympijskou sezónou odešel z norské reprezentace

Oslo

Hvězda běžeckého lyžování Petter Northug absolvuje olympijskou sezónu mimo reprezentační tým Norska. Šestnáctinásobný medailista z vrcholných akcí a úřadující vítěz SP oznámil, že se na hry v Soči bude připravovat sám.

Foto: SLČR

Norský běžec na lyžích Tomas Northug.

Článek

"Chci mít svůj každodenní život trochu víc pod kontrolou. Je pro mě důležité najít motivaci a myslím si, že tohle je správný krok," uvedl Northug. Jeho odchod z reprezentace znamená, že okamžitě přestane dostávat finance od svazu a nebude moci využívat týmový servis a lékařskou péči.

Podle norské televize TV2 by měl dvojnásobný olympijský vítěz a devítinásobný mistr světa podepsat lukrativní kontrakt s týmem Coop. To však Northug nekomentoval.

Rozchod nejslavnějšího norského běžce současnosti s reprezentací se údajně odehrál v přátelském duchu, nicméně šéf běžeckého úseku Age Skinstad netajil zklamání. "Je to škoda. Doufali jsme, že bude Petter v týmu pokračovat. Jsem ale rád, že máme stále společné cíle, tedy olympijské hry v Soči, Tour de Ski a Světový pohár. Nejdůležitější je, aby byl Petter na začátku sezóny ve skvělé formě," uvedl Skinstad.

Podobný krok zvažoval i Bauer

O odchodu z reprezentace uvažoval před olympijskou sezónou i nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer. Nakonec se však bude na Soči připravovat jak v rámci národního týmu, tak nadále pod svým osobním německým koučem Jankem Neuberem.

"Na každého to jednou přijde... Jak je vždycky ve filmech "podobnost čistě náhodná"," komentoval Bauer se "smajlíkem" na twitteru zprávu o Northugově rozhodnutí.

Reklama