Hlavní obsah

Nominace běžců na lyžích pro MS je bez překvapení

PRAHA

Všechna očekávaná jména jsou v návrhu nominace běžců na lyžích na mistrovství světa, které začne za necelý měsíc v Oberstdorfu. Návrh ve středu přijala trenérská rada. Skokani na lyžích a sdruženáři uzavřou týmy až příští týden a ve čtvrtek 27. ledna by je měl definitivně schválit výkonný výbor lyžařského svazu.

Článek

Jedničkou návrhu trenérské rady běžeckého úseku svazu je bezpochyby Kateřina Neumannová. Trenér Jiří Šimůnek dal dále důvěru Heleně Erbenové, Kamile Rajdlové, Ivě Janečkové a místo Petry Markelové zvolil osmnáctiletou juniorku Evu Nývltovou.

Nominace běžců je šestičlenná. Kouč Miroslav Petrásek věří osvědčené sestavě Lukáš Bauer, Martin Koukal, Petr Michl, Milan Šperl, Jiří Magál a nadějný Dušan Kožíšek.

Trenérská rada diskutovala i o zařazení dálkového běžce Stanislava Řezáče. Ten mohl teoreticky v poslední den šampionátu nastoupit na klasické padesátce, své nejsilnější trati. "Rada akceptovala názor trenéra a jednohlasně schválila navrhnutou nominaci," řekl ČTK za běžecký úsek Čestmír Skrbek.

Skokani uzavřou nominaci po mistrovství republiky

Třetí z Jizerské padesátky Řezáč kvůli dálkovým závodům nemohl splnit nominační kritéria, ale měl zájem startovat. "Telefon nezvedl, aby řekl, že by chtěl," uvedl Skrbek. Běžec zas očekával, že svaz projeví o jeho služby zájem. "Když nepřijdou, mistrovství nepojedu," řekl Řezáč ČTK koncem minulého roku.

Skokani na lyžích uzavřou nominaci po mistrovství republiky, které se uskuteční 25. a 26. ledna v Liberci. Jistotu nominace by měli mít třetí muž Světového poháru Jakub Janda, Jan Mazoch a Jan Matura. Složení mužstva určí slovinský trenér Vasja Bajc.

Zástupci severské kombinace rovněž oznámí jména pro Oberstdorf na začátku příštího týdne. Jisté je, že chtějí na mistrovství postavit družstvo. "Bereme to z pohledu olympiády příští rok. Díru do světa neuděláme, ale nechtěli bychom udělat ostudu," řekl ČTK předseda úseku Michael Georgiev. Základními kameny týmu budou Ladislav Rygl a Pavel Churavý, ostatní mají šanci se ukázat o víkendu v Liberci na Světovém poháru.

Reklama