Hlavní obsah

Potlučenou biatlonistku Zvařičovou čeká po srážce s automobilem dlouhé léčení

Liberec

Několik měsíců léčení si vyžádají zranění, která utrpěla při tréninku biatlonistka Veronika Zvařičová. Finišmanka bronzové štafety ze Světového poháru v Ruhpoldingu se při tréninku na kolečkové dráze v Břízkách v Jablonci nad Nisou střetla s automobilem. Od pátečního úrazu je hospitalizována v liberecké nemocnici, kde podstoupí řadu operací.

Foto: Profimedia.cz

Biatlonistka Veronika Zvařičová na trati v Hochfilzenu.

Článek

Zvařičové při pátečním tréninku na kolečkových lyžích překřížil cestu osobní automobil a při střetu utrpěla četné zlomeniny i pohmožděniny v oblasti hlavy. Dále má tříštivou zlomeninu lopatky, zlomeninu klíční kosti i vážná poranění končetin.

Nyní je 24letá česká reprezentantka ve stabilizovaném stavu, ale v akutní péči traumatologů a neurochirurgů. „Přes veliký rozsah zranění je Verča na jipce při vědomí a už za ní byla i rodina," uvedl šéf jabloneckého klubu Jan Matouš. „V příštím týdnu snad začnou operace řešící hlavně poranění v oblasti hlavy," řekl reprezentační lékař biatlonistů Martin Smetana, jinak zástupce primáře v liberecké nemocnici.

Biatlonistka jela z kopce a zřejmě ve velké rychlosti došlo k čelnímu nárazu v místech, kde se tréninková dráha kříží s obslužnou cestou. „Řidič osobního vozu najížděl na křižovatku účelových komunikací, sportovkyně přijížděla zleva. Míra zavinění aktérů nehody se šetří," řekla webu aktualne.cz mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Kdy se finišmanka bronzové štafety ze SP v Ruhpoldingu a majitelka stříbra z letošního ME vrátí k biatlonu, se nedá odhadnout. „Sport je teď vedlejší. Prioritou je, aby Verča vyšla z té šílené nehody bez následků," uvedl Matouš.

Reklama