Hlavní obsah

ČR uvidí v olympijské zimě SP běžců, MS v letech a ME v biatlonu

Na tři vrcholné podniky se mohou těšit čeští fanoušci v nadcházející zimní olympijské sezoně. Tím hlavním bude až po hrách v Soči březnové mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově, předtím se běžci na lyžích představí při sprintech Světového poháru v Novém Městě na Moravě a tamtéž bude biatlonové mistrovství Evropy.

Foto: Petr Horník, Právo

ČR opět uvidí špičkový biatlon.

Článek

Šampionát v letech na lyžích, nejspíše za účasti čerstvých olympijských vítězů, se na mamutím můstku pod Čertovou horou uskuteční od 14. do 16. března. Běžecké sprinty jednotlivců a dvojic jsou na Vysočině na programu 11. a 12. ledna, ME v biatlonu se uskuteční od 27. ledna do 4. února.

V kalendářích akrobatického lyžování, skikrosu, snowboardingu ani v severské kombinaci SP v Česku pro blížící se zimu nefiguruje. V minulém ročníku se ve Špindlerově Mlýně konal závod SP ve snowboardovém slopestylu s českou jedničkou Šárkou Pančochovou, ten by se měl vrátit v další sezóně. "Taková je dohoda," řekl Miroslav Schimmer z úseku snowboardingu Svazu lyžařů ČR.

Za dva roky by mohly do Špindlerova Mlýna znovu přijet elitní slalomářky. Na kalendářní konferenci Mezinárodní lyžařské federace (FIS) se rozhodlo, že pro termín 4. a 5. března 2016 před finále sezony jsou dva kandidáti - spolu s českým střediskem i slovenská Jasná, přičemž oba mají nyní stejného provozovatele.

"Vypadá to, že jeden z nás termín dostane, a optimistickou variantou je, že se pak budeme třeba ob rok střídat, Březnový termín je pro oba výhodný," řekl ČTK za pořadatele Aleš Krýzl. "Musíme ale zpracovat projekt návštěvnosti, protože se vedení FIS snaží dostat diváky od televize zpět do středisek," dodal Krýzl. Ve Špindlerově Mlýně se slalom a obří slalom SP žen uskutečnily naposledy v březnu 2011.

Reklama