Hlavní obsah

Jak vypadá zima v parném létě. Běžci se fotili v historických kostýmech

V nejžhavějším dni v roce se běžci na lyžích fotografovali ve starých hučkách, tlustých svetrech a s dřevěnými lyžemi. Naštěstí v pražském ateliéru... Chystali kolekci fotografií na oslavy sto deseti let Svazu lyžařů a taky oficiální portréty pro olympijské publikace. Ano, sezóna zimních her v Soči už vypukla.

Foto: SLČR

Lukáš Bauer v historickém kostýmu lyžníka z Království českého.

Článek
Fotogalerie

„Na olympijské kalkulačce máme vyjeto jedenáct míst včetně obou štafet a doufám, že je udržíme," vzhlíží do léta s optimismem Čestmír Skrbek, sportovní ředitel Úseku běžeckého lyžování a místopředseda SLČR.

„Soustředění vyšlo, odvezli jsme si spoustu popálenin a nalyžovaných kilometrů," hodnotil Lukáš Bauer první kemp na ledovci Dachsteinu. „I když nebyly zrovna v prašanu," dodal. K rehabilitaci operované paty jen poznamenal: „Stav se lepší."

Trenér mužského družstva Miroslav Petrásek vytyčil cíle: „Vrcholem je samozřejmě olympiáda, já zastupuji nejvíc štafetu a doufám, že to bude dobré, to znamená, že pojedeme o šesté místo Každý sám pak má další individuální cíle. Loni byli v létě všichni zdraví. Teď jsou tady trochu nemoce, takže by to mohlo jít obráceně i dál," věří v lepší výsledky než v uplynulé zimě.

„Chystáme se do tunelu do Oberhofu, pak bude společné soustředění v Liberci a v druhé polovině srpna odjedeme do Livigna," přiblížil plány asistent trenéra Zbyněk Valoušek.

Lukáš Krejčí vede obnovený ženský tým. „Už jsme se rozjeli, holky se snaží a pracují dobře. Od Livigna už pojedeme společný program s muži. Budeme se snažit dostat štafetu na olympiádu," prohlásil.

Kompletní sestava běžců bude k vidění doma až začátkem září na mistrovství republiky na kolečkových lyžích a Ski street závodech v Liberci.

Co se zajímavého odehrálo u reprezentantů?

Lukáš Bauer se zařadil mezi motorkáře a ví o tom víc a víc lidí. Vyměnil dvorního servismana - namísto Víta Fouska si po jedenácti letech vybral Víta Zahulu.

Martin Jakš odstonal soustředění na ledovci, v žáru dní léčí nachlazení.

Jiří Magál se stal v sobotu otcem dcerky Veroniky, gratulace!

Aleš Razým má vlastní firmu Elisabeth Timing, která produkuje programy pro analýzy časomíry. Chlapci z týmu je využívají i v tabletech. Už prodal tři kusy po 250 Kč.

Dušan Kožíšek má za sebou bikové mistrovství republiky v maratónu na Malevilu a chystá se běžet na Lysou horu jako člen štafety v Adrenalin cupu.

Jirka Horčička jel na Dachsteinu po sjezdovce rychlostí 84 km/hod. Na běžkách! Rekord pak ještě opravil Martin Jakš na 87 km/hod.

Ondřej Horyna zase stanovil traťový rekord jako člen posádky dračí lodě na závodech doma v Trutnově.

Sandra Schützová skládá tento týden zkoušku z první pomoci na FTVS.

Petra Nováková také pilně studuje, forenzní analýzu na VŠCHT, ale příští ročník by si ráda rozložila.

Karolína Grohová běžela na víkendovém mistrovství republiky atletů 3000 metrů překážek. Se čtvrtým místem a časem 11:37 ale spokojená nebyla. „Kratší trať by mi seděla líp, ale neměla jsem limit," řekla.

Eva Vrabcová-Nývltová si po ročním angažmá v pánské partě spolupráci v ženském týmu moc pochvaluje. „Můžeme si pomoct," věří.

Reklama

Související témata: