Hlavní obsah

Akrobatka Sudová třetí v paralelní jízdě v boulích SP

DEER VALLEY (USA)

Lyžařka Nikola Sudová se potřetí v sezóně dostala na stupně vítězů závodu Světového poháru. Česká akrobatka skončila třetí v sobotní večerní paralelní jízdě v boulích a udržela si druhé místo v průběžném pořadí seriálu SP. Závody v americkém Deer Valley vyhráli Kanaďanka Jennifer Heilová a domácí jezdec Jeremy Bloom.

Článek

Sudová třetím místem zkompletovala medailový zisk v této sezoně i kariéře. Svého premiérového vítězství v SP se dočkala v Tremblantu a druhá dojela v Lake Placid. "Je to nádherný pocit, ale nechci si na to zvykat. Chci mít vždycky dojem, že to je poprvé," řekla Sudová. Poprvé byla do tří v takzvaných dualech. "Je to náročnější a nepočítala jsem s tím," uvedla.

V rozhodující jízdě o třetí místo Sudová porazila Norku Kari Traaovou, olympijskou vítězku z roku 2002. "Vrátila jsem jí to za vyřazení ve Fernie," smála se Sudová. Heilová ve finále zdolala Hannan Kearneyovou, jelikož Američanka nezvládla druhý skok a při saltu spadla na hlavu. "Únavou už to nezvládla, ale je naštěstí v pořádku. Nic se nestalo," řekla Sudová.

Česká boulařka postoupila z kvalifikace jako osmá a v prvním kole vyřadila Kanaďanku Elisu Kurylowiczovou. Ve druhém jela s vítězkou kvalifikace Aiko Uemuraovou z Japonska. "Vykolejila jsem jí rychlostí, takže pokazila skok," popsala Sudová, jak vyhrála.

V semifinále nastoupila proti Kearneyové. Poprvé měla červenou dráhu místo modré. Na prvním skoku se jí povedlo salto s krosem a periferně viděla soupeřku na své úrovni. "Po skoku jsem měla vrávoračku, protože jsem to nedokázala zvládnout rychlostně a musela jsem vyjet z koryta," přiznala Sudová vlastní chybu. Vrátila se pak zpět do boulí a udělala jednoduchý skok. Potíže měla také Američanka, a kdyby si Sudová přibrzdila a udržela se v boulích, tak prý jela finále. "Byla jsem naštvaná," řekla.

O medaili soupeřila s Traaovou. "No nazdar," řekla si prý Sudová, když bylo jasné jméno soupeřky. Ale pak se rozhodla, že jí musí vrátit porážku z Kanady. "Tam mě zařízla a teď si to s ní vyřídím," říkala si Sudová. Na první skok přijely závodnice vedle sebe a Sudová slyšela Norku křičet. "Něco se stalo, musela špatně skočit, tak jsem raději zmírnila, dole skočila na jistotu helikoptéru se zánožkou, a tím jsem vyhrála," uvedla Sudová.

V tomto ročníku Světového poháru skončila nejhůř osmá, pokaždé ale získala jiné umístění. "Chybí čtyřka a pětka, ale nechtěla bych, aby to šlo nad devítku," přála si Sudová, aby udržela vysokou laťku

Reklama